8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Újabb fordulat történt Harvey Weinstein ügyében

2018. február 13.
3.2811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Egyre jobban megszorul az a bizonyos hurok a 65 éves Harvey Weinstein körül, akiről néhány hónappal ezelőtt derült ki, hogy az ismert producer nők tucatjait zaklatta és erőszakolta meg, hovatovább rengetegen neki köszönhették, hogy tehetségük ellenére a süllyesztőben végezték.

A BBC beszámolója szerint azonban most újabb jelentős pert akasztottak Harvey nyakába, lévén New York állam főügyésze egy civil jogokért küzdő szervezet nevében is beperelte a producert, méghozzá azért, mert cége semmit sem tett azért, hogy megvédje a dolgozókat Weinstein ámokfutásától.

Eric Schneiderman főügyész ráadásul nyilvánosságra hozta az elmúlt négy hónap nyomozásának legfontosabb eredményeit, amiből kiderült, hogy a producer gyakran fenyegette gyilkossággal a női alkalmazottakat, akiknek szexuális szolgáltatásokért cserébe rendszeresen felajánlotta a cégen belüli előrejutás lehetőségét.

A nyomozás szerint Weinstein asszisztensének kellett a vállalaton belül olyan női dolgozót találnia, aki minden nap kielégítette őt szexuálisan, sőt mi több, a filmes mogul állítólag rendszeresen lehordta azokat a nőket, akikről megtudta, hogy éppen megjött a menstruációjuk.