8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Súlyos balesetet szenvedett Varnus Xavér

2015. február 25.
1.8011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Csak a puszta szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia Varnus Xavérral, aki múlt pénteken este egy templomi orgona második emeletéről zuhant a mélybe.

Az esés következtében Xavérnak eltörött egy csigolyája, és jelenleg is bizonytalan, hogy meg kell-e műteni a zenészt vagy sem.

Az idén 50 éves orgonaművész egy falusi pap barátjának segített a templom 200 éves orgonájának behangolásában, amikor megtörtént a baj. Xavér elmondása szerint éppen a hangszer második emeletére lépett, amikor az öreg, korhadt deszka eltörött alatta, ő pedig kapaszkodó híján a mélybe zuhant.

Xavér egy egész emeletet zuhant és a hátán landolt. Bevallása szerint néhány másodpercre elveszítette az eszméletét, és óriási fájdalom nyilallt a hátába, amitől percekig moccanni sem tudott, de az esti koncertet még így is lejátszotta - igaz rengeteg fájdalomcsillapítót vett be hozzá.

Egészen hétfőig nem is ment orvoshoz, de akkor a fájdalmak miatt elment, hogy megröntgenezzék. Mint kiderült, két csigolyája egybecsúszott, az egyik pedig eltörött. Most a legismertebb magyar idegsebész dönt arról, hogy milyen kezelést kell majd kapnia a későbbiekben Xavérnak, illetve szükség lesz-e műtétre, de az orgonaművész kiemelte, hogy amennyiben nem szükséges, egyetlen koncertet sem fog lemondani emiatt.