13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Öt hónap börtönre ítélték Nócit

2015. május 29.
2.0851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Közokirat-hamisítás miatt öt hónap börtönre ítélték Nócit, a ValóVilág egykori műsorvezetőjét, aki ezen túl ittas vezetés vádjával került bíróság elé, miután 2012 decemberében ittas állapotban találtak rá a rendőrök az M0-s autópálya leállósávjában.

Nóci szerint a történtek idején kifogyott autójából a benzin, és telefonja is lemerült, a nagy hidegben pedig csak azt tehette, hogy megitta az autójában véletlenül tárolt vodkát, amitől teljes filmszakadás lépett fel nála, ezáltal még arra sem emlékezett, hogy rendőrök intézkedtek volna vele szemben, akik a helyszínen elvették a jogosítványát.

Nóci azonban - saját bevallása szerint mit sem sejtve - elment az okmányirodába, ahol jogosítványának elvesztésére hivatkozva ideiglenes vezetői engedélyt kapott, ami részéről a hatóság megtévesztése volt, ezáltal az ügyészség közokirat-hamisítással vádolta meg az egykori műsorvezetőt.

A Debreceni Törvényszék öt hónap börtönbüntetést ítélt Nócinak két évre felfüggesztve, de mivel a vádlott és a védő is fellebbezett, ezért az ítélet még nem jogerős, az ügy másodfokon folytatódik tovább.