7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Lionel Richie a 35 éves We Are the World slágert hozta kapcsolatba a koronavírus járvánnyal

2020. március 29.
15.8031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A 35.

éves évfordulója van a We Are the World című slágernek, amit anno az afrikai éhezők megsegítésére készített számos híres énekes és dalszerző. Lionel Richie most ezt a dalt hozta fel a koronavírus kapcsán is.

Az énekes szerint a dalban megjelenő erő és az összefogásra való buzdítás most mindannyiunk érdeke, így a We Are the World szavai a koronavírus elleni küzdelemben is hatalmas segítséget és erőt jelenthet. Lionel állítása az, hogy ezekben az időkben nem lehetünk önzőek és meg kell fognunk egymás kezét ahhoz, hogy legyőzzük ezt a világjárványt is és egy tudatosabb, megfontoltabb jövőkép kapujában állva meggyónjuk a bűneinket és az individualizmusra való túlzott törekvéseinket.

A 25. évfordulót a haiti földrengés áldozatainak kiáltották ki, a 35. évfordulót pedig a koronavírusban szenvedőknek és azok áldozatainak tiszteletére ajánlja az alkotói csapat. Lionel és társai azonban azt remélik, hogy a 45. évfordulót valami nagyon kellemes ügy érdekében tudják majd összekapcsolni az általuk írt világslágerrel.