13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Közel 6 millió forintot érnek Marilyn Monroe röntgenfelvételei!

2013. november 11.
7.3861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Közel 26 ezer amerikai dollárért - mintegy 5,7 millió forintért - keltek el azok a röntgenfelvételek és egyéb orvosi dokumentumok, amelyek az emberiség történetének egyik legmeghatározóbb színésznőjének, Marilyn Monroe-nak a plasztikai műtétjekor készültek.

A Julien's Aukciósház által rendezett árverésen előzetesen 15-30 ezer dollárt reméltek a rendkívül értékes tárgyakért, és a színésznő arcáról készült röntgenfelvételek, valamint 1950-től 1962-ig tartó kórtörténetét feldolgozó orvosi dokumentumok pedig végül 25,600 dollárért, közel 6 millió forintért keltek el az aukción.

Marilyn Monroe plasztikai műtéte hosszú évtizedeken keresztül képezte pletykák tárgyát, de a most elárverezett dokumentumok bizonyítékul szolgáltak azzal kapcsolatban, hogy a híres színésznőn valóban végrehajtottak egy efféle beavatkozást, így a díva állán egy szépészeti porcbeültetést végeztek el.

Marilyn Monroe mindmáig a filmtörténelem és a modellszakma egyik legmeghatározóbb ikonjaként és alakjaként él a köztudatban, aki tragikusan fiatalon, mindössze 36 évesen hunyt el gyógyszer túladagolásban.