28 °Cszórványos felhőzet
2020. július 02., csütörtök • Ottó

Kiválasztották az új Nemzet Színészeit!

Brauny , 2014. szeptember 30.
Ismét kiosztásra kerültek az új Nemzet Színészei titulusok, aminek köszönhetően kiderült, hogy Cserhalmi György és Bitskey Tibor birtokolhatják majd ezt az elismerő címet.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A titulus egészen halálig szól, és egy időben legfeljebb 12 magyar színészkiválóság viselheti, akik életük végéig havonta 630 ezer forintnyi juttatásban részesülnek majd.

A Nemzet Színészeinek megválasztását immáron hagyományosan idén is a Nemzeti Színházban tartották meg, ahol az eddigi címeket viselő 10 művész döntötte el, hogy kiket fogadnak be maguk közé a szeptember 12-én tragikus hirtelenséggel elhunyt Sztankay István és a szeptember 13-án eltávozott Avar István helyére.

A két új színészlegendát természetesen nem hasra-csapásszerűen választják, fontos ugyanis, hogy a címet olyan, a nemzeti színjátszás még élő művészeti kaphassák meg, akik egész életükben a magyar nyelv ápolására és a nemzeti irodalom népszerűsítésére törekedtek, miközben sokat tettek azért, hogy fejlődjön a magyar színművészet és a nemzeti színjátszás.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

Minoni • Polihisztor #2 • 6 éve, 3 hónapja és 1 napja

Szép pénzt kapnak havonta...

Gizus • Überbrutál #1 • 6 éve, 3 hónapja és 2 napja

Jó színészek, szerintem megérdemlik.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.