8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Iskolai tananyag lesz Kim Dzsong Un élete

2014. november 28.
1.8071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Azzal mindenki tisztában van, hogy Észak-Koreában kommunista diktatúra uralkodik, így bár arrafelé nem annyira, felénk mégis meglepő lehet a hír, hogy az ottani diákok számára a jövő szeptemberi tanévtől már tananyaggá válik Kim Dzsong Un élete.

A diákok eddig is tanultak Kim Ir Szenről és Kim Dzsing Ilről, azonban a jövőben évi 81 órában kötelesek lesznek tanulni Kim Dzsong Un életéről is az állami középiskolákban, amihez már össze is állították a tankönyveket, amelyek hamarosan nyomtatásba kerülnek.

A diákok bizonyára egyáltalán nem örülnek mindennek, hiszen korábbi kommunista vezetőkről is sokat kell tanulniuk, így Kim Ir Szenről évi 160, Kim Dzsong Unról pedig 148 órában tanulnak, amihez most hozzájön az új vezető is, akinek életútját, tetteit és beszédeinek egy részét is be kell majd magolniuk.

A történet érdekessége, hogy Észak-Korea polgárai eddig még szinte semmit sem tudtak vezetőjükről, aki Svájcban járt iskolába, és imádott néhány olyan nyugati sportágat, mint a kosárlabda, ami Észak-Koreában tiltott az amerikai kötődés miatt.