2019. május 22., szerda • Júlia, Rita

Ezek voltak az Oscar gálák legemlékezetesebb pillanatai

Brauny , 2019. február 24.
Az Oscar gála minden évben a filmes világ egyik legfontosabb és legjelentősebb eseménye, ami idén már 91. alkalommal kerül megrendezésre a tengerentúlon. A gazdag múltnak köszönhetően szinte nem telt el úgy év, hogy ne történt volna valamilyen emlékezetes, humoros vagy éppen botrányos pillanat valamelyik díjátadón, és bár lehetetlen lenne mindent visszaidézni egyetlen cikk keretein belül, az alábbiakban azonban felidézünk néhány ciki, rekorder és érdekes pillanatot. Lássuk!


Robert Opal meztelen rohanása

Bár sokszor hajlamosak vagyunk megrökönyödni a mai sztárokon, amiért meztelenkednek vagy illetlenül viselkednek, azonban mindez sok-sok évtizeddel korábbra visszanyúló sajátosság. Elég csak felidézni a 46. Oscar-díjátadót 1974-ben, ahol elképesztő botrányt váltott ki, amikor Robert Opal meztelenül átrohant a színpadon, méghozzá éppen akkor, amikor Elizabeth Taylor bejelentette volna a legjobb filmnek járó díjat. Hogy miért? Azóta sem derült ki pontosan...

Világ egyik leghíresebb selfije

A 2014-es Oscar díjátadó gálán készült talán a világ egyik leghíresebb szelfije, melyet Ellen DeGeneres telefonjával készült és konkrétan letarolta a netet néhány óra alatt. A fotón Bradley Cooper, Meryl Streep, Brad Pitt, Angelina Jolie, Jennifer Lawrence és Lupita Nyong'o látható. A fotót több mint 3,4 milliószor osztották meg, mely minden idők legtöbbet retweetelt fotó lett.

Ezek voltak az Oscar gálák legemlékezetesebb pillanatai - 2. kép

Halle Berry rekordja

Ha már rekordok és elsőségek, Halle Berry nevét is feltétlenül ki kell emelnünk a sorból, aki 2002-ben, a 74. Oscar gálán kapott elismerést a legjobb női főszereplőnek járó díjért. Bár ez önmagában nem volt megdöbbentő, azonban azért került fel a listára, mert sem előtte, sem azóta nem sikerült egyetlen afro-amerikai színésznőnek sem megszereznie ezt az elismerést.

Ezek voltak az Oscar gálák legemlékezetesebb pillanatai - 3. kép

Lady Gaga és a Til It Happens To You

A 88. Oscar gálát rendkívüli mértékben meghatározták a filmvilágban sorra kirobbant szexuális bűncselekményekhez kapcsolódó botrányok. Ebből az alkalomból a díjátadón Lady Gaga több olyan ember társaságában adta elő a Til Happen To You című dalát, akiket korábban szexuális bántalmazás ért. Bár a dal nem kapott díjat, azonban az előadás minden idők egyik legmeghatóbb és legemlékezetesebb prezentációja lett az Oscarok történetében.

Ezek voltak az Oscar gálák legemlékezetesebb pillanatai - 4. kép

Warren Beatty bakija

Nem is kell túl messzire mennünk az időben ahhoz, hogy megtaláljuk minden idők legnagyobb Oscar gálás bakiját, ami Warren Beatty nevéhez köthető. A legjobb filmnek járó díj átadásakor ugyanis a La La Land nevét olvasta be, és a stáb fel is vonult a színpadra, amikor kiderült a baki, ami rendkívül ciki volt mindenkinek, de leginkább az említett film szereplőinek, különösen a producernek, aki azzal próbálta enyhíteni a helyzetet, hogy ő maga olvasta be a legjobb film címét, ami a Moonlight lett.

Ezek voltak az Oscar gálák legemlékezetesebb pillanatai - 5. kép

Jennifer Lawrence bukásai

Talán az egyik legérdekesebb személy minden Oscar gálán az Éhezők viadala sztárja, Jennifer Lawrence, aki képes egyszerű személyiségével magára vonni a figyelmet. 2013-ban például első szobrocskájának átvételekor egy óriásit esett a színpadra vezető lépcsőn hatalmas ruhája miatt, melyet később megismételt. 2018-ben pedig nem zavartatta magát, egy pohár borral a kezében átmászott a sorok között, hogy hamar kijusson a díjátadóról. Imádjuk Jennifert!

Ezek voltak az Oscar gálák legemlékezetesebb pillanatai - 6. kép

Sztárok is imádják a pizzát

A 2014-es Oscar gála igazán emlékezetesre sikeredett, miután Ellen DeGeneres egy rakat pizzát rendelt a show ideje alatt, közel 1 000 dollár értékben, melyet a sztárok mindenféle evőeszköz nélkül faltak be. Brad Pitt segétkezett abban, hogy mindenkinek jusson legalább egy szelet, de Meryl Streep is tömte magába a falatokat.

Ezek voltak az Oscar gálák legemlékezetesebb pillanatai - 7. kép

 
3 hozzászólás

Perec • Hiperaktív #3 • 2 hónapja, 3 hete és 5 napja

Sok jó momentuma van egy oscarnak de az idei nagyon gagyi volt.

Edit90 • Überbrutál #2 • 3 hónapja, 2 napja

A Jennifer Lawrence nagyon nagy forma.

kalifa • Hiperaktív #1 • 3 hónapja, 2 napja

A pizza és a szelfi a legjobb!