14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

5+1 dolog, amit talán még te sem tudtál Pinkről

2017. augusztus 05.
10.4961
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Jövő héten hatalmas ünnep lesz a magyarországi Pink-rajongóknak, hiszen végre hazánkba érkezik Pink, az extravagáns amerikai énekesnő, aki bár ma már kétgyermekes anyuka és szerető feleség is, de a színpadon még mindig igazi vadóc. Hogy a híresség miként jutott el eddig a kemény csajszis imázsig, illetve milyen út vezetett el a sikerig, azt most 5+1 pontban összefoglaltuk neked, kizárólag az érdekességekre koncentrálva, melyeket talán még te sem tudták az énekesnőről.


1. Az eredeti neve...

Tudtad például, hogy Pink 1979. szeptember 8-án született egy Pennsylvaniai kisvárosban, Doylestown-bam, Alecia Beth Moore néven? Művésznevét még szólókarrierje előtt, a Choice nevű zenekarban kapta a kilencvenes években, ahol szintén énekesnőként volt jelen a produkcióban, de a Key to My Heart című dalukat leszámítva - amit a Kazaam című filmhez írtak -, nem volt jelentősebb sikerük. A Pink nevet egyébiránt a Tarantino-féle Reservoir Dogs című filmben található Mr. Pink után kapta barátaitól.

5+1 dolog, amit talán még te sem tudtál Pinkről - 2. kép

2. Balhés gyerekkor


Pink elvált szülők gyermekeként nagyon korán igazi lázadó lett, ami esetében a dalírásban, a zenélésben és a féktelen bulizásban öltött testet. Előbbivel nem is lett volna gond, de 14-15 évesen már rendszeresen koncertezett, bandázott, kisebb balhékban is benne volt. Kevesen tudják róla, de 15 évesen egy hajszál választotta el attól, hogy drogtúladagolásban meghaljon, azonban ettől sem nőtt be a feje lágya, így végül kirúgták a középiskolából, aminek köszönhetően benzinkutakon, gyorséttermekben dolgozott.

3. 14 évesen már saját dalt írt

Pink életében nagyon korán megjelent a zene, és vélhetően ez volt az, aminek köszönhetően később sikerült kiutat találnia a drogos, problémás tinédzserkorból. Első saját dalát például már 14 évesen megírta, 15 évesen pedig rendszeresen koncertezett énekesnőként, és első lemezszerződésére sem kellett sokáig várni, 16 évesen ugyanis a Choice tagjaként a LaFace Records alkalmazta.

4. Más irányú kezdés

Pink név alatt első saját albuma 2000-ben jelent meg Can't Take Me Home címmel, de az énekesnő itt még érezhetően a zeneipar kiszolgáltatottja volt, hiszen semmi vadság és rockosság nem volt benne, sokkal inkább egy R&B jellegű album született. Kiadója azonban így is sikert hozott neki, miután 2002-ben előadta a Moulin Rouge című film zenéjét. Közben 2001-ben már megjelent Missundaztood című anyaga, amelyen az énekesnő először domboríthatta ki vadóc, rockos énjét.

5+1 dolog, amit talán még te sem tudtál Pinkről - 3. kép

5. Nem egyszerű vele az élet


Pink a párkapcsolatok terén legalább olyan vadóc, mint a színpadon, noha az utóbbi években alaposan megnyugodott. Tommy Lee, avagy a Mötley Crüe dobosának oldalán ugyan anno kiélhette magát, de amikor 2006-ban összeházasodott Carey Hart motorversenyzővel, komoly döntéseket kellett meghoznia. Erre majdnem ráment a házasságuk, 2008-ben pár hónapot külön is éltek, de 2009-ben újrakezdték, megújították fogadalmukat is, boldogságuk pedig mindmáig tart, amelynek két gyermek is a gyümölcse lett már.

+1. Vegetáriánus állatbarát

A vadóc énekesnőről kevesen tudják, de nemcsak teljesen vegetáriánus, hanem mindemellett kiemelkedő figyelmet fordít az állatvédelemnek is. Az egyik legnagyobb támogatója például a PETA nevű szervezetnek, amely jellemzően nekimegy bármilyen produkciónak, amely csak egy kicsit is sérti az állatok jogait. Ezekben az akciókban gyakran Pink is részt vesz, ezáltal ő is részese volt a PETA szőrme-ellenes kezdeményezésének pár évvel ezelőtt.
2 hozzászólás

Tekla

7 éve, 2 hónapja és 18 napja

Szeretem a zenéjét, bár őt magát annyira nem. Túl vagánynak mutatja magát.

válasz erre

Móni

7 éve, 2 hónapja és 19 napja

Balhés csajnak mutatja magát, de nem az.

válasz erre