8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Wunderkid autós gyerekülés - teszt

2018. január 30.
10.9591
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Bár hazánkban még mindig nagyon kevés figyelmet fordítunk arra, hogy gyermekeink biztonságban utazzanak az autóban - ami nem meglepő azok után, hogy szinte évekkel ezelőtt még semmiféle gyerekülés sem volt a gépjárművekben -, ellenben nagyszerű hír, hogy legalább a megfelelő technológiák és a kapcsolódó termékek már a rendelkezésünkre állnak. Nagyszerű példa erre a Wunderkid autós gyerekülés, mely bár az árkategória tekintetében talán meghaladja azt a lélektani határt, amit sok család gyerekülésre költene, de ne feledjük el: egyszer következik be a baj, és elég egy kis koccanás is hozzá!


A Wunderkid autós gyerekülés már első ránézésre sem hétköznapi, hiszen elképesztően masszív oldalsó felépítménnyel rendelkezik, ami a drágább kategóriára is ritkán jellemző, miközben a gyártó ügyelt arra, hogy a beültetett lurkó kényelme se szenvedjen csorbát. Ezt praktikusan több kivehető párnával érték el, így hozzásegítve azt, hogy ne csak papíron legyen 0-18 kilóig használható a kiegészítő, hiszen teljes bélelés mellett a csecsemők ugyanolyan biztonsággal rögzíthetők benne, mint az összes tömés kivételét követően az 5-6 éves gyerekek. A bélések könnyen kivehetőek, masszívak, erős anyagból vannak, ezáltal több gyereket is garantáltan kiszolgálnak majd.

Oldalra fordítva könnyen betehetjük a gyereket.

Oldalra fordítva könnyen betehetjük a gyereket.


Az autós gyerekülés nagy előnye, hogy 360 fokban forgatható, ami nemcsak elképesztően praktikus, hanem sokkal biztonságosabb is, mint a forgalomban lévő ülések 99 százaléka. Tesztek igazolják ugyanis, hogy a gyengébb nyaki izmokkal rendelkező gyerekek hihetetlen sérülékenyek egy baleset során még akkor is, ha szabályosan be vannak kötve, hiszen a menetiránnyal megfelelően ülni egyet jelent számukra nyakuk erőteljes rándulásával egy koccanás vagy ütközés során. Ha viszont menetiránynak háttal ültetjük őket, az a tesztek alapján sokkal jobb védelmet garantál számukra, és ebben az esetben konkrétan egyetlen gombnyomásra megpörgethetjük a széket a tengelye körül, vagyis könnyedén alkalmazhatjuk a kérdéses alternatívát.

Egy gombnyomással forgathatjuk 360 fokban az ülést.

Egy gombnyomással forgathatjuk 360 fokban az ülést.


Bár a mozgatás sajnálatos módon kicsit nehézkesre sikerült, ami elég nagy negatívum, de a súlya sem sikerült túl könnyűre, így érdemes inkább férfi segítségét kérni a cipeléshez és a beszereléshez, ha pedig már rögzítettük, akkor érdemes ott is hagyni, mert gyakori mozgatásába garantáltan belesajdulhat a hátunk. A Wunderkid autós gyerekülés rendelkezik továbbá olyan extrákkal, mint a háttámla védő, így ha elforgatjuk az ülést a biztonságosabb közlekedés érdekében, akkor a gyerek még akkor sem fogja összerugdosni az autót, ha éppen sáros a lába.

A biztonsági övek jól ki vannak párnázva, nem sértik fel a babát.

A biztonsági övek jól ki vannak párnázva, nem sértik fel a babát.


Az ülés az Isofix szabványnak megfelelő, vagyis bármelyik nálunk forgalomban lévő autóba nagy biztonsággal beszerelhető annak érdekében, hogy gyermekünk biztonságosan utazzon, ellenben érdemes odafigyelni a méretezésre, hiszen elég nagy ülésről beszélünk, ezáltal érezhetően SUV-okba és sedánokba tervezték, egy kis Suzuki Swift vagy Fiat Punto hátsó ülésére ugyanis szinte garantált, hogy csak úgy tudjuk betenni, ha az első üléseket drasztikus mértékben előre húzzuk majd. Persze, ha menetiránynak megfelelően rögzítjük az ülést, akkor egy kisebb autóba is befér. Ezt leszámítva azonban gyermekünk biztonságos utaztatásához ennél jobb és sokoldalúbb ülést aligha találnánk manapság!

A Wunderkid autós gyerekülést az eMAG biztosította számunkra!

Nagyobb autókba tökéletes, de kisebbekbe is befér.

Nagyobb autókba tökéletes, de kisebbekbe is befér.


4 hozzászólás

Enci

6 éve, 9 hónapja és 2 napja

Én nem tudnék dönteni. Egyszerűen olyan sok féle gyerekülés létezik már. Igazából a pénztárca és a kinézet ami döntő egy embernél. Bár ez egészen praktikus darab.

válasz erre

Babóca

6 éve, 9 hónapja és 2 napja

Nem rossz kis ülés bár az én kis puntomba nem biztos hogy beférne röhögő smiley

válasz erre

Zita.Péter

6 éve, 9 hónapja és 3 napja

Ilyet még nem is láttam, hogy el lehetne forgatni. Nagyon jó kis ülés. A baba benne pedig extra cukiröhögő smiley

válasz erre

csillucs

6 éve, 9 hónapja és 3 napja

Na ezt megnézem mert amúgy is lassan vennünk kell gyerekülést.

válasz erre