21 °Cborús égbolt
2021. augusztus 05., csütörtök • Krisztina

Torz gyermekük születik, de nem vetetik el

Brauny , 2014. február 13.
Elképesztő híreket közölt nemrégiben a Daily Mail magazin egy ausztrál házaspárról, akiket szörnyű dilemma elé állítottak orvosaik. A hét gyermeket nevelő pár ugyanis egy újabb kisbabát vállalt, ám a kötelező ultrahangos vizsgálaton kiderült, hogy a baba szörnyűséges rendellenességgel fejlődik az anya pocakjában.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Renee Young és Simon Howie a nőgyógyászati ellenőrzés során szembesült azzal, hogy születendő kislányuknak egy teste, de két arca és két agya is lesz, ami alapján a torz kisbabáról egyelőre az sem biztos, hogy egészségesen jön-e a világra vagy sem.

Az orvosok az ilyenkor szokásos módon azt javasolták a szülőknek, hogy vetessék el a magzatot, aki bár jelenleg pozitív életfunkciókat mutat, torzsága miatt a későbbiekben mégis olyan megpróbáltatásokat kell majd kiállnia egészséges embertársaitól, amit senkinek sem kívánnak.

A szülők azonban mégis úgy döntöttek, hogy megtartják a gyermeket, hiszen úgy vélik, hogy a nagy család segítségével szeretetben nevelhetik majd fel őt - már amennyiben egészségesen jön a világra.

A döntést egyébiránt annak tudatában hozták meg, hogy az orvostudomány eddig egyetlen hasonló esetet jegyzett fel a múltból, egy indiai kislány született két aggyal és két arccal 2008-ban, aki mindössze két hónapot élt.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

anitaszabo • Kiscsibe #3 • 8 éve, 16 napja

remélem hallunk róluk majd hogy hogyan alakult a család és a baba élete

Sonci • Messiás #2 • 8 éve, 1 hónapja és 13 napja

Nem tartom jó ötletnek...

Sandy • Messiás #1 • 8 éve, 1 hónapja és 13 napja

Ezt nagyon felelőtlen dolognak tartom.