2018. április 26., csütörtök • Ervin

Több mint 400.000 vakcina a fejlődő országokban élő kisbabáknak

Mariann , 2017. március 12.
Tavaly tizenegyedik alkalommal indította útjára a Pampers és az UNICEF közös 1 csomag = 1 védőoltás kampányát, melynek során több mint 404.000 tetanusz elleni védőoltás gyűlt össze a magyar szülőknek köszönhetően. Ez a mennyiség több mint 130.000 anya és újszülött életét mentheti meg a harmadik világ országaiban. A hazai újságíróknak hála, pedig a Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok részére adományozott Pampers pelenkákat.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Évente 49.000 kisbaba életét követeli a tetanusz fertőződés, mely akkor történhet meg, ha nem steril körülmények között születik meg egy újszülött. A teljes védettség kialakulásához három oltásra van szükség. Az egész régióban zajló kampánynak köszönhetően több mint 3,6 millió védőoltás gyűlt össze, ami 1,2 millió édesanya és kisbaba életét menthette meg.

Több mint 400.000 vakcina a fejlődő országokban élő kisbabáknak - 2. kép

A Pampers itthon is tevékenykedik, így például a Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok részére adományozott pelenkákat. Az intézmény a főváros különböző kerületeiben működik, a támogatás során több mint 100 0-3 év közötti csecsemőnek és kisgyermeknek nyújtott segítséget.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!