2019. augusztus 25., vasárnap • Lajos, Patrícia

Öt dolog, amiről sokan nem is tudják, hogy terhesen tilos csinálni

Brauny , 2019. január 23.
A terhesség egy igazi áldott állapot, ami minden nő életében az egyik legszebb időszak. Mindez annak ellenére is igaz, hogy a terhesség rengeteg megkötéssel és tiltással jár együtt, amivel sokan csak akkor szembesülnek, amikor a baba ott van a pocakban. Ha még nincs gyermeked, akkor azért, ha éppen terhes vagy, akkor pedig azért lesz érdemes átolvasnod az alábbiakat, lévén összegyűjtöttünk öt dolgot, amiről sokan nem is tudják, hogy terhesen nem szabad csinálniuk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Tilos a fürdés!

Mármint nemcsak a fürdőkben és a nyilvános strandokon, hanem otthon is. Bár a legnagyobb veszélye inkább előbbinek van, hiszen a strandokon olyan fertőzéseknek tehetjük ki magunkat a vízben, melyek akár a baba épségét is veszélybe sodorhatják. Lényeges továbbá legalább az első trimeszterben teljesen mellőzni a forró fürdőket, de még jobb, ha inkább az egész állapotosság során, aminek az oka az, hogy a túl magas testhőmérséklet lázhoz hasonló állapotot idéz elő, ami a baba számára nem szerencsés.

Öt dolog, amiről sokan nem is tudják, hogy terhesen tilos csinálni - 2. kép

2. Tilos biciklizni!

Legalábbis az utolsó trimeszterben, de az orvosok többsége egyetért abban, hogy különösen azoknál az anyukáknál, akiknél volt már vetélés, vagy csak egyszerűen magas a vetélés kockázata, azok ne üljenek kerékpárra. Ennek az oka leginkább az, hogy a biciklinyereg olyan pontokat nyomhat, melyek károsíthatják a magzatot, vagy idő előtt beindíthatják a szülést, tehát inkább ne kockáztassunk.

3. Tilos takarítani és festeni!

Pontosabban inkább érdemes alaposabban átgondolni, hogy milyen vegyi anyagokkal érintkezünk, merthogy a tisztítószerekben és a festékekben rengeteg méreg található, melyeket pláne zárt közegben folyamatosan belélegezve nemcsak magunknak, hanem a saját babánknak is árthatunk. Aggodalomra semmi ok, van férfi is a házban, aki segíthet ilyen esetben...

Öt dolog, amiről sokan nem is tudják, hogy terhesen tilos csinálni - 3. kép

4. Tilos mindent megenni!

Merthogy vannak tiltólistás ételek, méghozzá nem is kevés! Kerülendő például a sok csípős, bizonyos gyümölcsök, a magas higanytartalmú halak, sőt mi több, mindenféle füstölt vagy pácolt nyers hús, de még a szusi is. Ezen felül kevesen tudják, de a túl sok nyers tojást tartalmazó ételek sem szerencsések terhesen.

5. Tilos a nagy mennyiségű koffein is!

Pláne az energiaital! Az teljesen kizárva, és bár kávét lehet inni, túl nagy mennyiségben az sem ajánlott, mert a sok kávé gyorsítja az anyagcserét, a babádnak pedig erre egyáltalán nincs szüksége, sőt éppen ellenkezőleg, fejlődni és gyarapodni akar. Az orvosok szerint napi 300 mg koffeinnél többet soha ne vigyünk be a szervezetünkbe áldott állapotban, és vegyük figyelembe, hogy a teákban és a kólában is van koffein!
 
2 hozzászólás

Sandy • Messiás #2 • 7 hónapja, 2 hete és 2 napja

A koffein teljesen egyértelmű, hogy nem szabad inni.

kalifa • Hiperaktív #1 • 7 hónapja, 2 hete és 3 napja

A fürdést nem gondoltam volna hogy veszélyes lehet.