2 °Cborús égbolt
2020. november 28., szombat • Stefánia

Nem tudod, hogy boldog-e a babád? Ezek a biztos jelei, hogy igen!

Brauny , 2020. augusztus 30.
A babákat kezdetben nagyon nehéz megérteni. Ezek a kis teremtmények folyton csak sírnak, esznek, alszanak és persze nézelődnek, de érzelmek kimutatására sokáig képtelenek. Ilyenkor, de több hónapos korban is sok anyuka elbizonytalanodik a gyermekét látva, hogy vajon boldog ez a baba? Ha nem vagyunk biztosak benne, csak figyeljünk a jelekre, az alábbiak tapasztalásakor például biztosak lehetünk a dologban.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Gyakran kacag

A kisbabák boldogságának egyik mérőműszere a kacagás és a mosolygás. Ez teljességgel evidens, hiszen mi is mikor vagyunk a legboldogabbak? Értelemszerűen akkor, ha képesek vagyunk őszintén, szívből, teli torokból nevetni. A babák esetében ez az abszolút jókedv, az önfeledt boldogság jele, amit rendszerint valami vicces körülmény vált ki a piciből, de ne feledjük el, a nevetéshez a biztos háttér, a szeretet és boldogság legalább olyan fontos, mint maga a humoros helyzet.

Nem tudod, hogy boldog-e a babád? Ezek a biztos jelei, hogy igen! - 2. kép

Mindig játszani akar

A kicsik imádnak játszani, legfeljebb akkor nincs hozzá kedvük, ha nagyon fáradtak, tehát amennyiben a pici mindig csak játszani akar, szinte fáradhatatlannak tűnik, vagy tényleg a végsőkig elmegy, amikor szinte a játék közben alszik el, akkor az azt jelenti, hogy jól érzi magát. Legyen szó egyszerű szerepjátékról, futkosásról vagy éppen a kismotorral vagy kis biciklivel való száguldozásról.

Sokat bohóckodik

Mindig a jókedv, a biztonság jele, ha a kisbaba szeret bohóckodni. Vannak kifejezetten vicces, sokat huncutkodó gyerekek, akik értelemszerűen azért csinálják a kis csínytevéseiket, mert boldogok és vidámak. Soha ne szólj rá, ha a bohóckodással megmarad egy határon belül, csak akkor csitítsd el, ha esetleg a huncutkodással átlépi a határokat, esetleg olyan dolgot tesz, amivel veszélybe sodorhatja magát.

Mindig csak menne

A boldog baba érdeklődő és állandó információra éhes. Ha nem kapja meg, akkor nem lesz boldog, éppen ezért mindig arra törekszik, hogy felfedezze a világot a maga módján. Nem tud egy helyben ülni egyetlen percig sem, képtelen ülve enni, inni, csak rohanna, futna, szaladna, játszana és bohóckodna egész nap. Mi milyenek lennénk, ha ilyenekhez lenne kedvünk egész nap? Szerintünk boldogok!

Nem tudod, hogy boldog-e a babád? Ezek a biztos jelei, hogy igen! - 3. kép

Állandóan hangoskodik

Amennyiben igazán boldog egy kisbaba, tehát nem szomorkodik, akkor mit csinál? Természetesen hangoskodik, ebben nincs semmi rossz, furcsa vagy meglepő. Hangosan nevetgél, kiabál, sikítozik, ordítozza az első szavait, kalapál, dobol, hajigálja a játékokat, az a lényeg számára, hogy a lehető legnagyobb zajt csapjon, mert az neki jól esik, boldog lesz tőle. Nem meglepő, hiszen ez a fajta stresszlevezetés gyakran nekünk is jól jönne!

Néha sírni is kell a boldogsághoz

A sírást a kisbabáknál sok szülő a boldogtalanság jeleként említi, pedig sírás nélkül még senki nem nőtt fel, és a boldog babák gyakran többet sírnak, mint azok, akik nem. Pontosabban inkább másként sírnak. Persze, hogy ordít, ha fáradt, ha megütötte magát, ha azt akarja, hogy figyeljünk rá, ha éhes, ha szomjas, vagy később, ha nem kap meg valamit. A boldog baba képes kifejezni az érzéseit, és ezen a téren a sírás természetesen a legfontosabb lesz!
 
1 hozzászólás

Gizus • Überbrutál #1 • 3 hónapja, 5 napja

Kacagás és a mosoly a legnagyobb bizonyíték.