13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Nem lesz erőszakos a gyerek, ha sokat játszunk vele

Brauny , 2014. január 09.
Egy egészen új és érdekes megközelítésű kutatás látott napvilágot nemrégiben az erőszakos gyerekekkel kapcsolatban, Susan Walker, avagy a Nyugat-Indiai Egyetem professzora, és a kérdéses tanulmány szerzője szerint ugyanis kevésbé lesz erőszakos az a gyermek, akivel édesanyja sokat tudott foglalkozni, de leginkább játszani.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Walker professzor szerint nagyon izgalmas terepre tévedtek, korábban ugyanis még soha nem hozta párhuzamba egyetlen kutatás sem a fentieket, de az 1980 óta, tehát több mint 30 éve tartó reprezentatív vizsgálatok során - amelyben közel 130 gyermek vett részt - kiderült, hogy azok a gyermekek, akikkel édesanyjuk rendszeresen játszott, nem csak intelligensebbek lettek felnőttkorukra, hanem jobban is tanultak, és kevésbé voltak erőszakosak.

Az évtizedeken átívelő kutatás során a kiválasztott családokat heti rendszerességgel ellenőrizte egy szakember, aki rögzítette a családi szokásokat, rendszeresen új játékokkal és kiegészítőkkel látta el őket annak érdekében, hogy ösztönözve is legyenek a közös játékra.

Ma a vizsgált gyerekek felnőtt férfiak lettek, átlagosan 22 évesek, és megközelítőleg 6 értékponttal magasabb IQ-val rendelkeznek azon kortársaiknál, akikkel nem akart, vagy sokkal inkább nem tudott foglalkozni édesanyjuk, ezen felül pedig a stresszhelyzetekre is sokkal nyugodtabban, megfontoltabban reagáltak, kevésbé mutattak erőszakosságot társaikhoz képest.

A kutatás bizonyítékának célja volt többek között az is, hogy a mai karrier-orientált édesanyáknak felhívja a figyelmét arra, hogy mekkora kárt tesznek azzal, ha a szülés után szinte azonnal visszamennek dolgozni, és bölcsődébe adják gyermeküket, netán bébiszittert fogadnak melléjük.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

simply red • Csirke #4 • 7 éve, 3 hónapja és 17 napja

Sajnos sokszor nem csak az úgynevezett karrier-orientált anyukák sietnek vissza a munkába, és sajnos emiatt kevesebbet tudnak játszani, foglalkozni a csemetéjükkel, hanem a kevésbé karrieristák is: muszáj mielőbb pénzt keresniük ill. megtartani az állásukat.. Szomorú tények....

moni1294 • Überbrutál #3 • 7 éve, 3 hónapja és 18 napja

Utolsó bekezdéssel 100%-ban egyetértek. Kell pár év a gyermekkel otthon, aki olyan felelőtlen hogy ezt nem látja be, az jobb ha nem is szül.

Mariann • Megszállott #2 • 7 éve, 3 hónapja és 18 napja

Natasha írta:
tény, ha többet foglalkoznak egy gyerekkel, akkor sokkal értelmesebb és nyugodtabb lesz
Szerintem is amelyik gyerekkel többet foglalkoznak az lelkileg és agyilag is stabilabb lesz

Natasha • Überbrutál #1 • 7 éve, 3 hónapja és 18 napja

tény, ha többet foglalkoznak egy gyerekkel, akkor sokkal értelmesebb és nyugodtabb lesz