1 °Cenyhe intenzitású szitálás
2020. november 28., szombat • Stefánia

Nem gondolnád, pedig te is rengeteget tanulhatsz kisgyermekedtől

Brauny , 2020. szeptember 06.
A gyermeknevelés jórészt mindig a szülő felelőssége, ez nem is vitás, éppen ezért sokakban fel sem merül, hogy a dolog egyfajta oda-vissza folyamat, azaz nemcsak mi taníthatjuk utódainkat, hanem nekünk is lehetőségünk lesz rengeteg hasznos dolgot tanulni tőlük. Hogy ez teljességgel abszurdum? Az alábbi cikkünkkel éppen azt próbáljuk meg bebizonyítani, hogy nem az, hiszen az apróságok őszinte jelleme annyira hiányozhat a felnőttekből hogy bizony mi is rengeteg hasznos dolgot tanulhatunk tőlük. Hogy mégis miket?
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Legyél kitartó!

A kisgyermekek élete a folyamatos kudarcról és újrapróbálásról szól. Ez nem meglepő, hiszen az apróságok számára minden új, az egész világot most fedezik fel, de ha feladnák már az első akadályoknál, akkor soha nem tanulnának meg járni, beszélni vagy éppen kerékpározni. Elképesztő önuralom és kitartás szükséges ehhez, amit mi is követendő példának vehetünk majd.

Nem gondolnád, pedig te is rengeteget tanulhatsz kisgyermekedtől - 2. kép

Élj az adott pillanatnak!

Egy kisgyermeknek még nincs időérzéke, ezáltal nem létező dolog számára a holnap, csak nehezen tudja feldolgozni a tegnap fogalmát, éppen ezért csak az számít neki, ami éppen akkor van és létező dolog számára. Ők tehát az egyedüliek a világon, akik képesek az adott pillanatnak élni, ha úgy jobban tetszik, ők még tényleg a mának élnek, ami sok esetben nekünk is rendkívül hasznos lenne, hiszen nem kellene ennyit stresszelnünk a mindennapokban, ha ezt a tudást elsajátítanánk tőle.

Fogadd el önmagad!

Az apróságok ízlését és életét nem torzították el különféle tévútra vezető reklámok, hirdetések és ízlésformák, tehát ők úgy szeretik önmagukat, ahogyan éppen vannak. Ízlésük és véleményük persze van, de sokkal fontosabb dolgaik is akadnak annál, minthogy éppen kócos a hajuk, vagy nem az aktuális divat szerint öltöztek fel. Ők valóban nem színészkednek, teljesen önmagukat adják mindig és minden pillanatban, ami sajnos az egyik legszigorúbb és egyben leghasznosabb lecke is egyben a mai kor emberének.

Nem gondolnád, pedig te is rengeteget tanulhatsz kisgyermekedtől - 3. kép

Ne titkold az érzéseidet!

A gyermek nevet, ha boldog és sír, ha valami bántja vagy fáj. Nem színészkedik, nem titkolózik, ami akkor és éppen ott lezajlik benne, annak hangot ad valamilyen formában. Ez rendkívül fontos dolog a mindennapokban, ha ugyanis nem titkoljuk az érzéseinket, akkor sokkal könnyebben át tudunk lendülni az akadályokon, egyszerűbben elérhetjük a kitűzött célokat, mindemellett pedig könnyedebb kezeljük majd emberi kapcsolatainkat is.

Kérj segítséget!

Egyre több az olyan ember, aki inkább belerokkan vagy tönkreteszi magát, de akkor sem kér segítséget, ha mindjárt a feje tetejére áll a világ, pedig úgy sokkal könnyebben, stressztől mentesen és akadályok nélkül tudna boldogulni bizonyos helyzetekben. Most nézzük meg gyermekünket. Mi az első dolguk, ha valami nem sikerül nekik? Haladéktalanul segítséget kérnek tőlünk vagy valaki mástól. Nem szégyenli a dolgot, nem csinál belőle nagy ügyet, éppen ellenkezőleg: az eredménynek ugyanúgy tud örülni, mintha egyedül érte volna el!
 
1 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #1 • 2 hónapja, 1 hete és 1 napja

Én nagyon sokat tanulok az unokaöcsémtől, főleg szlangeket.