3 °C
szórványos felhőzet
2024. március 19., kedd
József, Bánk

Nem csillapítja a köhögést az antibiotikum

2013. november 24.
2.8811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ne adjunk közönséges megfázástól és köhögéstől szenvedő gyermekeknek antibiotikumot, közölte véleményét egy olasz kutatócsoport, akik megállapították, hogy az antibiotikum nem használ, inkább tovább ront a gyermekek állapotán ezen a téren, így hiába írja fel az orvos, nyugodtan kérjünk helyettesítő, homeopátiás készítményeket.


A szakértők elmondták, hogy a tengerentúlon élő gyerekek kifejezetten sok antibiotikumot szednek, lévén az orvosok nagyon sokszor azért írják fel ezeket a készítményeket, hogy megnyugtassák a szülőket, illetve valamit a kezükbe tudjanak adni, amitől jobban lehet a kicsi. Az antibiotikum azonban sem náthára, sem köhögésre nem a legjobb ellenszer, sőt, az antibiotikum még tovább is ronthatja a gyermek állapotát.

A megállapításokat természetesen konkrét kutatásokkal is alátámasztották az orvosok, amelynek során mintegy 300 gyermeket vizsgáltak. A lurkók kivétel nélkül erős, többnyire hurutos köhögéstől szenvedtek. Közülük 89-en antibiotikumot kaptak, 38-an köhögéscsillapítót, 44-nél csak a köhögést csillapították, további 55 gyereknél pedig semmiféle terápiát nem alkalmaztak.

A betegségek kimenetelében és lezajlásában meglepő módon semmiféle eltérés nem mutatkozott, de azt könnyedén kimutatták, hogy az antibiotikumot szedő gyerekek többsége lényegesen lassabban gyógyult meg, mint a többiek.
7 hozzászólás

Böbe

11 éve, 2 hónapja és 14 napja

Mégis azt írják föl

válasz erre

marco

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Magam részéről gyerekkorom óta nem dobtam be semmilyen gyógyszert vagy antibiotikumot... Elég bitang a szervezetem, ha egyáltalán elkap valami nyavalya, akkor is maximum két nap alatt kijövök belőle de inkább egy.

válasz erre

Sandy

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Legjobb a mézes tea bárki bármit is mond!mosolygó smiley

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

én nem szeretek gyógyszert szedni, mondjuk ritkán is vagyok beteg, de jó tudni

válasz erre

Sonci

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Sosem veszek be semmilyen gyógyszert...

válasz erre

krisztike

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Nagyon érdekes! Mindig tanul az ember...

válasz erre

leoni

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Hűha!meglepett smiley Ezen meglepődtem!

válasz erre