2020. január 22., szerda • Vince, Artúr

Nagyon sokat árt gyermekének a dohányos szülő

Brauny , 2013. december 13.
Egy friss spanyol kutatás bebizonyította, hogy nem csak az édesanyának, hanem az édesapának is érdemes letennie a cigarettát az újszülött érkezésekor, hiszen a dohányos szülő még úgy is sokat árthat gyermekének, ha közvetlen környezetében nem gyújt rá.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A BMC Public Health folyóiratban megjelent tanulmány ugyanis kimutatta, hogy a dohányzó szülőkkel egy légtérben tartózkodó csecsemők hajában háromszor magasabb nikotintartalmat mértek, mint a nem cigarettázó felmenőkkel rendelkező kisbabák esetében.

A spanyol kutatók több mint 250 tizennyolc hónapnál fiatalabb gyermeket vizsgáltak meg, és bebizonyították, hogy a hajban található nikotin harmadlagos dohányfüsttől származik, vagyis nem kell közvetlenül a gyerek mellett dohányozni ahhoz, hogy káros hatásait ő is megtapasztalhassa. Hogy miért is káros mindez?

Mindössze azért, mert a nikotin és a dohányzásból visszamaradt füstszármazékok méreganyagnak tekinthetők, és számtalan légúti panaszt, illetve fertőzéses megbetegedést, nem utolsó sorban pedig az immunrendszer legyengülését is okozhatják a csecsemőknél.

A kutatás vezetője hangsúlyozta például, hogy a fejlett országokban a passzív dohányzás egyértelműen a gyermekelhalálozások első számú megelőzhető okaként szolgál, így nem érdemes, hanem muszáj letenni a cigarettát a gyermekes családoknak nem csak a születésig, hanem azt követően is!
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

moni1294 • Überbrutál #3 • 6 éve, 7 hónapja és 18 napja

A dohányzás az egyik legfelelőtlenebb dolog az emberiség viselkedésében....

Linda • Polihisztor #2 • 6 éve, 7 hónapja és 18 napja

Ez mondjuk nem meglepő, hiszen sokszor a passzív dohányosok vannak a legnagyobb veszélyben

leoni • Messiás #1 • 6 éve, 7 hónapja és 19 napja

Akkor így gyakorlatilag mindenki veszélyeztetett a buszon utcán mindenhol...

Nagyon nem értem a dohányosokat...