9 °Cszórványos felhőzet
2020. október 22., csütörtök • Előd

Miért fontos, hogy sokat beszélj a kisbabádhoz?

Brauny , 2015. január 16.
Az amerikai Northwestern University kutatói Sandra Waxman pszichológus vezetésével bebizonyították, hogy érdemes minél többet beszélni kisbabánkhoz azért, hogy mielőbb megtanuljon ő is beszélni, ez ugyanis a későbbiekben rengeteg előnnyel jár majd a számára.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Azok a gyermekek ugyanis, akik korán megtanulnak beszélni, sokkal jobbak lesznek a későbbiekben a kapcsolatépítésben, és szókincsük is nagyobb lesz, ami korábbi kutatások alapján újabb kulcsot jelent majd a sikerre. Mindezt elősegíthetjük, ha már a születés után folyamatosan beszélünk gyermekünkhöz.

Már korábbi kutatások bizonyították, hogy az újszülöttek későbbi beszédtanulásában kulcsszerepet játszik a gügyögés, de a mostani tanulmány szerint azok a babák, akik már egyéves koruk előtt képesek beszélgetni vagy szavakat mondogatni, sokkal könnyebben barátkoznak és okosabbak is lesznek a későbbiekben.

A kutatás vezetője szerint a babákhoz való folyamatos beszéd nem csak a kisgyerek szókincsét képes bővíteni, hanem segíti a beszédre való odafigyelés folyamatát is, ami egy nélkülözhetetlen kulcs a társasági élethez.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

Móni • Überbrutál #2 • 6 éve, 3 hónapja és 5 napja

Alap, hogy az ember sokat beszél a babához, hisz így tanul.

Lolaa • Megszállott #1 • 6 éve, 3 hónapja és 5 napja

Én nagyon hamar elkezdtem beszélni Biztos anyuék sokat beszéltek akkor hozzám!