8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Megdöbbentő betegség, amit még társai is irigyelnek a kisfiútól

2014. február 21.
2.1641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A Daily Mail magazin riporterei egy egészen elképesztő betegségtől szenvedő kisfiúra hívták fel a nagyvilág figyelmét, aki egy olyan ritka problémától szenved, hogy társainak többsége csak és kizárólag irigykedve figyel rá.

Finley Ranson szervezete ugyanis egy születési rendellenességnek köszönhetően csak és kizárólag a cukros eredetű ételeket képes megemészteni, így a kisiskolás fiú mindössze édességgel tudja életben tartani magát.

A kisfiú az orvosi szakvélemények szerint egy olyan ritka rendellenességtől szenved, aminek köszönhetően szervezete egyfajta idegen testként, vírusként érzékeli az ételek jelentős többségét, amiket így az kilök magából, súlyos belső vérzést hagyva maga után.

A kis Finley ezért napjában háromszor a gyomrába vezetett csövön keresztül kapja meg azokat a szükséges tápanyagokat, amelyeknek köszönhetően egészséges maradhat, hiszen a száján keresztül kizárólag cukorkák és édességek tudnak lecsúszni, illetve gyomrában megemésztődni.



Édesanyja szerint a fiú ettől függetlenül is imád étterembe járni, ahol egy pohár jégkockát szokott kapni, amit boldogan elszopogat, amíg szülei vagy barátai befejezik az étkezést.