10 °Ckevés felhő
2021. január 22., péntek • Vince, Artúr

Meddig próbálkozzunk segítség nélkül, ha nem jön a baba?

Brauny , 2020. november 29.
Míg fiatalon sok nő retteg attól, nehogy idejekorán teherbe essen, és ezért gyakran hajlamos mindenféle gyógyszereket is beszedni, addig később sokan rádöbbennek arra, hogy sajnos nem is olyan egyszerű a megtermékenyítés folyamata. Ahhoz ugyanis, hogy valaki teherbe essen, rengeteg tényezőnek stimmelnie kell, de egy egészséges nő számára 2-3 hónapnál nem szabadna, hogy tovább tartson ez a folyamat. Hogy mégis meddig próbálkozzunk segítség nélkül abban az esetben, ha nem akar összejönni a baba?
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 Meddig próbálkozzunk segítség nélkül, ha nem jön a baba? - 2. kép

Mitől függ a teherbe esés?

Ez a kérdés meglepően gyakori manapság a párok között, hiszen egyre többen vannak, akiknek természetes úton ezért vagy azért, de nem sikerül természetes módon gyermeket nemzenie. Tudni kell azonban, hogy ahhoz, hogy egy nő terhes legyen, nagyon fontos lesz a megfelelő életkor mellett például az is, hogy megfelelő életmódot folytató, termékeny férfi legyen a társa - lehetőleg minél fiatalabb, nagyon aktív spermiumokkal -, de befolyásoló tényező lehet még az is, hogy a feleknek van-e betegségük és szednek-e gyógyszert. Magyarul ez annyit jelent, hogy nem kell azonnal megijedni, ha nem jön azonnal a csoda!

A hivatalos ajánlás

A jelenlegi orvosi ajánlások alapján a 35 évnél fiatalabb párok esetében az egyéves próbálkozási ciklus nevezhető annak az utolsó pontnak, ahonnan már külső segítség, beavatkozás szükséges. Ha tehát 1 év után sem fogan meg a kisbaba, akkor fontos lesz orvosi segítséget kérni. Itt fontos azonban kiemelni, hogy az idősebb párok esetében az ajánlás már csak 6 hónapra szól, aminek az oka nem más, minthogy itt határozottan kevesebb idő van próbálkozni, 40 éves kor felett pedig pedig már 3 hónap sikertelenség után bátran menjünk és kérjünk orvosi segítséget, hiszen a nők biológiai órája itt már nagyon ketyeg, hovatovább itt már magasabbak bizonyos kockázati tényezők, tehát egyetlen hónapnak is nagy jelentősége lehet.

Meddig próbálkozzunk segítség nélkül, ha nem jön a baba? - 3. kép

Mi is tegyünk meg mindent

Hogy mit jelent ez? Csupán azt, hogy vannak bevett praktikák, melyek gyakran csak némi odafigyelést vagy változást igényelnek ahhoz, hogy teherbe tudjunk esni. Példának okáért az is elegendő sokaknak, ha odafigyelnek a ciklusukra, és a legtermékenyebb időszakokban próbálkoznak a legintenzívebben. Rengeteget tehetünk a dologért akkor is, ha változtatunk az életmódunkon. Leszokunk a cigarettáról, az alkoholról, csökkentjük a kávéfogyasztást, megpróbálunk egészséges ételeket fogyasztani, rendszeresen mozogni, hiszen ez rengeteget segíthet.

Akárcsak az, ha például kipróbálunk egy jól bevált terhes vitamint, melyek között ma már vannak kifejezetten a teherbe esést segítő készítmények is. Sok nőnél csak bizonyos vitaminok hiányai okozzák azt, hogy a petesejt nem tud megtermékenyülni, szóval érdemes legalább az esélyt megadni magunknak egy ilyen vitaminkúrával. Persze az egészséges táplálkozás bevezetésével is hasonlóan jó eredményeket érhetünk el!
 
nincs még hozzászólás