9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Már tíz éve harcol a tetanusz ellen a Pampers és az UNICEF

2015. október 28.
3.4061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A világ fejlődő országaiban hatalmas problémát okoz a tetanusz védőoltások eljuttatása anyukáknak és újszülötteknek.

A világ vezető pelenkagyártója és az UNICEF már 10 éve harcol azért, hogy egy gyermek se haljon bele tetanuszba. Legújabb kampányuk támogatásával mi is segíthetünk a harcban.

A Pampers és az UNICEF idén ünnepli együttműködésük 10. évfordulóját, melynek során eddig 17 országban sikerült felszámolni az anyai és újszülöttkori tetanuszt. Sajnos, még további 21 országban továbbra is gondot okoz a védőoltás eljuttatása a rászorulókhoz. Éppen ezért legújabb kampányukkal az "1 csomag=1 védőoltás" mi is segíthetünk nekik. Ehhez nem kell mást tenni, mint vásárolni egy csomag pelenkát, melyen az évfordulós logó található. Ez egy védőoltást jelent, azaz egy életet.

49.000 csecsemő hal meg évente

49.000 csecsemő hal meg évente


Ördög Nóra, a népszerű műsorvezető és kétgyermekes anyuka szeptemberben ellátogatott Angolába, ahol saját szemével tapasztalhatta meg, mennyi segítséget is nyújt a védőoltások eljuttatása a szegényebb országokba. Könnyeivel küszködve mesélt élményeiről, látta egy új élet születését és a halált is néhány percen belül. Nóra elmondta:

Lehetőségem volt találkozni a 19 éves Allegriával és kisbabájával. Az ő és más hasonló helyzetben lévő édesanyák elképesztő története tanúskodik arról, mennyire fontos az édesanyák és leendő gyermekeik támogatása azokban a veszélyeztetett országokban is, ahol nincs megfelelő segítségnyújtás ennek a szívszorító betegségnek a visszaszorítására.

Ha valakinek nincs kisgyermeke, ezért nem vásárol pelenkát, az is segíthet. Csupán meg kell nézni vagy megosztani a Pampers Facebook oldalán található "Kívánságok" című filmet, mely minden egyes megtekintésével vagy megosztásával egy védőoltásnak megfelelő összeget adományoz a P&G vállalat a program számára.

Ördög Nóra Angolában járt.

Ördög Nóra Angolában járt.



Már 17 országba sikerült eljuttatni az oltóanyagot.

Már 17 országba sikerült eljuttatni az oltóanyagot.