7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Könnyebben teherbe eshetsz, ha nincsenek manduláid

2016. augusztus 09.
4.6461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#A Daily Mail munkatársai egy érdekes kutatás részeként arról számoltak be, hogy sokkal termékenyebbek azok a nők, akiknek korábban valamiért ki kellett venni a manduláit, noha a szakemberek azt javasolják, hogy emiatt azért senki se vállalja a kérdéses műtétet.

Sami Shimi, a Dundee Egyetem professzora kifejtette, hogy arra már évekkel ezelőtt ráébredtek, hogy a vakbélműtét és a terhesség között komoly összefüggés mutatható ki, a mostani eredmények alapján azonban a mandulaműtét is ebbe a kategóriába sorolandó, ha ugyanis eltávolították, sokkal kisebb az esélye a foganásnak.

Habár a kutatásban több mint százezer ember vett részt, sokak szerint túlzottan messzemenő következtetéseket nem kell levonni mindebből, hiszen a teherbe esés hátterében olyan összetett folyamatok húzódnak meg, amelyeket nem lehetne mindezzel túlmagyarázni.

A kutatók kiemelték, hogy további vizsgálatokat indítanak annak érdekében, hogy még további összefüggéseket találjanak a mandulaműtét és a terhesség kapcsolatáról, hiszen egyelőre semmi garancia nincs arra vonatkozólag, hogy ha valaki kiveteti a manduláját, akkor rögtön teherbe esik, ellenben a fentiek alapján mégis megvan rá az esély.