Itt a rovarszezon! Így védd a gyereket a kellemetlen csípésektől!

Brauny , 2018. május 12.
Lassan beköszönt a nyár, azonban a jó idő hatására már most elindult a rovarszezon, amit gyakran a felnőttek is nehezen bírnak, de a gyerekek pláne ki vannak téve a kellemetlen csípéseknek. Nagyobb a baj, hogy esetükben nagy a rizikó az allergiára, illetve arra is, hogy egy kicsivel hevesebb reakció akár komolyabb baj forrása lehet. Éppen ezért adnánk pár tippet, hogy mivel tarthatod távol a gyerekektől a kellemetlen rovarokat!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Mindig fújd be jól rovarriasztóval!

A rovarriasztókat sokan nem szeretik, mert vegyszereket tartalmaznak és így tovább, de a valóságban ma már kaphatók olyan készítmények, melyek teljesen természetes összetevőkből állnak, ezáltal garantáltan klinikailag teszteltek, hovatovább nem okoznak bőrpírt vagy egyéb kellemetlenségeket. Kerüljük ilyen esetekben a kevésbé ismert vagy teljesen ismeretlen termékeket és válasszunk nagyobb márkákat, ne sajnáljuk a pénzt, hiszen egy allergiás reakció ilyen esetben ugyanolyan súlyos és kellemetlen lehet, mint egy bogárcsípés. Ha pedig megvan a megfelelő riasztószer, mindig fújjunk a picire elegendő mennyiségben.

Itt a rovarszezon! Így védd a gyereket a kellemetlen csípésektől! - 2. kép

Vegyél kinti szúnyoghálót!


Ma már számtalan olyan kiegészítő kapható, ami azt a célt szolgálja, hogy apróságunkat megvédjük a szúnyogoktól. Van speciális kiegészítő babakocsikra, sőt akadnak olyan kis sátorszerű hálós felépítmények is, melyeket rátehetünk egy a szabadban alvó vagy pihenő gyermekre annak érdekében, hogy ne érhessék el a rovarok. Hasznos kiegészítő!

Otthon szereltess szúnyoghálót!

Sokszor nem is a szabadban, hanem a lakásban támadnak a rovarok, ezáltal ha bent is szeretnénk megóvni apróságainkat a kellemetlen csípésektől, ne bízzuk a véletlenre, szereltessünk még ma szúnyoghálót az ablakokra. A fix rovarhálók nemcsak a repülő rovarok, hanem a pókok, poloskák és például a hernyók ellen is védelmet garantálnak, tehát nem kell többé attól tartanunk, hogy a friss levegővel néhány friss csípős bogár is bemászik hozzánk. További előny, hogy párezer forintos befektetésről beszélünk csupán, tehát nem érdemes halogatni.

Itt a rovarszezon! Így védd a gyereket a kellemetlen csípésektől! - 3. kép

Az elektromos ketyerék se hiányozzanak!


Ma már tonnányi elektromos ketyere is létezik, melyek akár kültéren, akár beltéren védelmet garantálnak a rovarokkal szemben. A legtöbb konnektor közelségét igényli ugyan, de érdemes befektetni egy-kettőre, mert például egy kisebb lakást már két-három ilyen szerkezettel teljes egészében rovarmentessé tehetünk. Bár többségük csak szúnyog ellen jó, azért érdemes jól körülnézni a piacon, hiszen rengeteg alternatíva van. Sőt mi több, kültéren használhatunk például fáklyákat és speciális sugárzókat is, melyek taszítják, vagy éppen magukhoz vonzzák és elpusztítják az egyes rovarokat.

Rovarcsapdád van már?

A fentieken túl a rovarcsapdák alkalmazása is jó megoldás lehet. Egyre gyakoribbak azok az eszközök - szinte bármelyik áruházban vagy háztartási boltban kaphatók -, melyek vagy önmagukban, vagy elektromossággal működve magukhoz csalják az otthonunkba betévedt rovarokat, majd azokat csapdába ejtik, hogy ott érje a kártékony lényeket az éhhalál. A lehetőségek tárháza itt is rendkívül széles, tehát érdemes nyitva tartani a szemünket és válogatni a lehetőségek között.
 
3 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #3 • 1 éve, 8 napja

Engem idén még büdösbogár is megcsípett. Pedig eddig még sohasem volt ilyen.

leoni • Messiás #2 • 1 éve, 9 napja

Állandóan vörösre csípnek. És már az irtás sem használ nekik.

Natasha • Überbrutál #1 • 1 éve, 9 napja

Nagyon nehezen bírom a nyarat ebből a szempontból. Engem állandóan össze vissza csípnek a bogarak.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.