15 °Ckevés felhő
2021. szeptember 25., szombat • Eufrozina, Kende

Így nyaralj babával!

Brauny , 2014. július 03.
Sokan vannak abban a tévhitben, hogy egy kisbaba megszületése egyfajta hátráltató tényező, aminek köszönhetően már semmi sem lehet olyan, mint régen, így például a nyaralás sem. Ha így gondoljuk, hatalmasat tévedünk, mert bár a picik szeretik az állandóságot és a rendszerességet, azonban a változatosság is éppen annyira szórakoztatja őket, hiszen ők is imádnak új dolgokat felfedezni, ezáltal egy-egy hosszabb hétvégére nyugodtan el lehet vinni a kisbabákat is szinte bárhová, ami autóval megközelíthető.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 Így nyaralj babával! - 2. kép

Az első alapszabály ugyanis, hogy mivel a babának igényei vannak - evés, alvás és a többi - ezért a tömegközeledéstől óvjuk meg, ha hosszú távra megyünk. Autóval ugyanis bármikor megállhatunk pihenni, levegőzhetünk egyet, és olyan alapvető szükségleteket is elvégezhetünk kényelmesen és nyugodtan, mint a szoptatás, vagy a tisztába tétel. Ha nem csak az utazás, hanem az ottlét során is szeretnénk nyugalmat a kis családnak, akkor érdemes bababarát szállót keresni, amelyekből ma már hazánkban is egyre több áll a kisgyermekes családok rendelkezésére.

Ezek többnyire képesek minden olyan alapvető kiegészítő holmit biztosítani a szülőknek, amire csak szükségük lehet, ezáltal babaágyat, etetőszéket, pelenkázót, kádat de bizonyos esetben akár még bébiszittert is, ha szeretnénk legalább egy-két órára magunkra maradni párunkkal. Mivel egy babával nem lehet csak úgy a vakvilágba útra kelni, ezért jó előre tájékozódjunk a szálló felszereltségéről, hiszen sokan már egy homokozó és egy hinta miatt is bababarátként hirdetik magukat, holott egy 7-8 hónapos pici még nem igazán tud mit kezdeni ezekkel.

Így nyaralj babával! - 3. kép

A babával való nyaralás során feltétlen készüljünk fel egyrészt az utazásra, másrészt arra is, hogy legalább kétszer annyi csomag kell majd a picinek 2-3 napra, mint amennyire nekünk egy teljes hétre. Az autó csomagtartója ezért teljes egészében lefoglalható a babának, akit igyekezzünk lekötni az út során. A legjobb, ha 1,5-2 óránál messzebb elhelyezkedő helyszínt nem választunk a hosszú és idegőrlő út elkerülésének érdekében, így például a Balaton az egész országból babával is megközelíthető, de mivel ma már szinte minden nagyobb városban, vagy 100 kilométeres sugarú körben van termálfürdő, ezért érdemes inkább azokat kiválasztani célpontként.

Ha nyugodt nyaralást szeretnénk, a fentieken kívül még egyetlen dologra kell odafigyelnünk, hogy próbáljuk meg babánknak a kikapcsolódás során is biztosítani az otthoni állandóságot, így a fürdés itt se legyen sokkal később, mint ahogyan az etetések vagy az alvások sem. A baba ugyanis ezáltal kileng alapvető ritmusából, és így nyűgösebb lesz, mint máskor. A cél érdekében érdemes még ismerős plüssöket, saját párnát vagy az otthoni rácsvédőt is bepakolni, hogy a pici legalább alvás közben ne érezze azt, hogy idegen helyen van.

Babával tehát bár körülményesebb a nyaralás, egy-egy hosszú hétvége korántsem kivitelezhetetlen, azonban tény, hogy már nem csak rólunk szól majd minden. Ha viszont odafigyelünk arra, hogy a picinek mindent megadjunk úgy és olyan formában, mint otthon tettük, akkor garantáltan nem lesz semmi problémánk vele!
 
3 hozzászólás

moncsicsi83 • Tojás #3 • 7 éve, 5 hónapja és 12 napja

Ha körültekintő a szülő, ismeri a pici igényeit, szerintem bárhová elindulhat nyaralni. 2 hónapos volt a pici, amikor először utaztunk, semmi probléma nem volt. 4 hónaposan már a tengerpartra mentünk. Amit a cikk is ír, ismerős játékok, ismerős takaró, a megszokott napirendjének megtartása és máris jobban érzi magát a pici. No meg a nyugodt, szerető szülők A kiegyensúlyozott baba mindenütt kiegyensúlyozott, ha a szüleivel van.

Gizus • Überbrutál #2 • 7 éve, 10 hónapja és 7 napja

Mi elsőre csak egy wellness szállodába mentünk, ami baba barát volt. Nagyon jól éreztük magunkat. Ha kicsi a baba, akkor tényleg nem szabad messzire utazni vele.

Pillangó • Hiperaktív #1 • 7 éve, 10 hónapja és 8 napja

Ismét hasznos tippeket adtatok! Szeretem az ilyen cikkeiteket!