10 °Ckevés felhő
2021. január 22., péntek • Vince, Artúr

Így állíts gyerekbiztos karácsonyfát

Brauny , 2020. december 20.
Amennyiben kisgyermek van a családban, akkor bizonyára tisztában vagyunk vele, hogy mennyire fontos minden karácsonykor a megfelelő ajándékok beszerzése mellett az is, hogy otthon minden díszítés, de még inkább a karácsonyfa biztos alapokra épüljön, azaz igazi gyerekbiztos darab legyen. Merthogy a gyerekeknek elegendő lesz pár másodperc egyedül ahhoz, hogy rögtön kipróbálják a karácsonyfa tűréshatárait, legyen szó dőlésről, a díszek töréstesztjéről és így tovább. Hogy miként állíthatunk otthon gyerekbiztos karácsonyfát? Lássuk az alapelveket!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Először is legyen biztos talpazata

Az egyik legfontosabb dolog a gyerekbiztos karácsonyfa kapcsán, hogy biztos lábakon álljon. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy amilyen magas karácsonyfát választottunk, ahhoz kellően biztonságot és jó tartást garantáló talpat is vásároljunk. Ami tavaly megfelelt egy egyméteres fenyőnek, az nem biztos, hogy idén is jó lesz egy közel kétméteres darabnak. Ez azért fontos, mert a gyerekek első dolga lesz, hogy az ágakat jól megrángassák, és ha egy kicsit is instabil a fa, akkor máris rájuk borul, aminek legjobb esetben csak némi kosz lesz a hozanata, de könnyen baleset lehet belőle.

Így állíts gyerekbiztos karácsonyfát - 2. kép

Két hasznos tipp, hogy ne dőljön fel a fa

Amennyiben a karácsonyfa tartóban nem bízunk, és nincs időnk újat vásárolni, akkor saját tapasztalataink alapján engedjétek meg, hogy adjunk nektek két hasznos tippet ahhoz, hogy biztosan ne dőljön fel a karácsonyfa még erős rángatás után sem.

1. Az első, hogy súlyozzuk le valamivel a talpat, ha tudjuk! Ehhez akár elegendő lehet egy karton ásványvíz, de ha van otthon súlyzónk, akkor azt is rátehetjük, egy 10 kilónyi extra már biztosan elegendő lehet a stabilitáshoz!

2. A második tipp pedig, hogy kössük ki a karácsonyfát egy vékony madzaggal! Egyrészt nem nagyon látszik, másrészt viszont ez is elegendő lehet ahhoz, hogy megakadályozzon egy karácsonyi balesetet. Ideális lehet ehhez egy közeli nyílászáró, egy bútor, de akár egy falba fúrt képakasztó is.

Jól válogassuk meg a díszeket

Egyáltalán nem mindegy az sem, hogy milyen díszeket teszünk a karácsonyfára azért, hogy gyerekbiztos végeredményt kapjunk. A kicsiknek teljesen mindegy, hogy műanyag és puha díszek vannak éppen a fán, vagy a nagymama generációkon át öröklődő porcelánjai, melyeket még a nagypapa küldött haza a frontról. Legyen inkább sok csokoládé a fán, válasszuk a műanyagból, fából és szalmából készült díszeket, ezek ugyanis biztos, hogy nem törnek össze semmilyen esetben sem.

Így állíts gyerekbiztos karácsonyfát - 3. kép

A karácsonyfa szúr, és ezt jobb, ha a gyerekek is tudják

Ha nem olyan fenyőt választottunk, aminek nem böknek a tűlevelei, akkor abban a szerencsés helyzetben lehetünk, hogy gyermekeink nagyon hamar megtanulják majd: nem ajánlatos hozzányúlni a karácsonyfához! Ha ezt nyomatékosítani akarjuk, csak bökjük meg egy kicsit az ujjukat az egyik tűlevéllel. Nem kizárt, hogy lesz egy kis pityergés, de hogy abban az évben biztonságban marad a karácsonyfa, az is egészen biztosra vehető.
 
nincs még hozzászólás