8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Gyorsabban tanulnak nevetve a gyerekek

2016. július 20.
4.0071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#A párizsi Descartes Egyetem legfrissebb kutatásából nemrégiben kiderült, hogy a kisgyerekek tanulási képessége lényegesen megnövelhető azzal, ha nevetve tanítunk nekik bizonyos dolgokat, ezáltal a humor segíthet a kicsik tanulásában.

A kísérletekbe a kutatók 18 hónapos gyermekeket vontak be, akikkel új dolgokat tanítottak meg eltérő módszerekkel, ezáltal kiderült, hogy azok az apróságok, akik nevettek a tanítási folyamat alatt, később lényegesen jobban teljesítettek, mintha csak monoton formában kaptak volna demonstrációt feladatukról.

A szakértők szerint a háttérben nagyon egyszerű folyamatok húzódhatnak meg, ezáltal arról van szó, hogy a pozitív érzelmek jelentős mértékben befolyásolják az egyes agyi vegyületeket, hiszen az ilyen érzések, ezáltal a humor vagy a vidámság dopamint, valamint endorfint szabadít fel.

A megnevezett két vegyület kapcsán már korábbi kutatásokból is kiderült, hogy felgyülemlésük elősegíti a tanulási folyamatokat, sőt mi több a pozitív érzelmek a kreatív problémamegoldást és a mentális rugalmasságot is, így ha gyerekünkkel meg akarunk taníttatni valamit, csak vidáman és humorosan tegyük azt.