18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Forradalmi találmány könnyítheti a szülést

2013. november 27.
2.2101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Elképesztő találmánnyal rukkolt elő nemrégiben egy argentin autószerelő, aki bár szakmáját tekintve messze áll a szülészettől, ellenben több orvosi szaktekintély is úgy gondolja, hogy Jorge Odón felfedezése a jövőben megkönnyítheti az egyik legveszélyesebb szülés közben fellépő komplikáció orvoslását.

A férfi ugyanis egy olyan találmányt kísérletezett ki, ami csecsemők és anyák millióinak életét, valamint testi és szellemi épségét mentheti meg, lévén megálmodott egy olyan szerkezetet, aminek segítségével fogók és tapadókorongok nélkül, egyszerűbben, hatékonyabban és könnyebben lehet kihúzni a szülőcsatornába szorult csecsemőt.

Az autószerelőből lett feltalálóban elmondása szerint egy YouTube videó hatására merült fel az ötlet, amelyen azt látta, hogy egy nejlonzacskó segítségével könnyedén ki lehet húzni a borosüvegből az italba esett parafadugót.

Jorge azonnal elkezdett ötletével kísérletezni, amit később szülész-nőgyógyász orvosok segítségével tökéletesített, nemrégiben pedig bemutatásra is került az Egészségügyi Világszervezet konferenciáján, ahol az eszköz el is nyerte a szervezet jóváhagyását, így hamarosan meg is kezdődhet annak tömeggyártása.