Ezért ne tömd tele a Facebookot a gyerekeidről készült képekkel

Brauny , 2017. április 05.
Nagy divat manapság a szülők részéről, hogy a Facebookon és más közösségi oldalakon élik életüket, aminek gyakran a gyermekek isszák meg a levét, hiszen amint készül róluk egy fotó, abban a pillanatban megy is fel a világhálóra. Ez azon kívül, hogy gusztustalan, hovatovább bizonyos képek egyáltalán nem érdekelnek másokat, gyakran még károsak is lehetnek. Persze nem azt mondjuk, hogy ne ossz meg egyetlen képet sem a világgal gyermekedről, de a mennyiségnek és a milyenségnek is legyen határa!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Így is elég nagy lesz a digitális lábnyoma!

Bár kevesen gondolnak bele, de az interneten ma már minden és mindenki fellelhető, mindenkinek van egy úgynevezett digitális lábnyoma, és bár, ha szeretnének, néhányan még el tudnak bújni, de a legtöbben már képtelenek rá, mert a világhálón bármi fellelhető bárkiről. Ez a folyamat ugyan nem akadályozható meg a későbbiekben egyetlen gyermek esetében sem, de ha rásegítünk, és már gyermekkorában milliónyi képet és információt osztunk meg róla a világhálón, hovatovább saját e-mail címet vagy Facebook profilt készítünk neki, azzal a digitális bűnözés tekintetében beláthatatlan kapukat nyitunk meg számára. Persze ennek a súlyát még senki sem érzi, hiszen az első pitiáner kiberbűnözők még csak most bontogatják szárnyaikat.

Ezért ne tömd tele a Facebookot a gyerekeidről készült képekkel - 2. kép

2. Később megláthatják az osztálytársai!

Ha sokkal inkább kézzel fogható dolgot szeretnél hallani, akkor itt van ez: egy 10-12 éves gyermek számára semmi sem lehet cikisebb dolog, mintha mindenki láthatja a róla készült kakás pelenkás, meztelen és béna kis fotókat, melyekkel egy életen át csúfolhatják majd a kortársai. Komolyan ilyen sérelmeknek akarod kitenni a gyermekedet? Hogy ez nem valódi probléma? Látszik, milyen régóta voltál gyerek, és voltál egy igazi gyermeki közösségben.

3. Felesleges ingerek érhetik!

A fentieken túl ráadásul már egészen apró korában teljesen felesleges ingerek érhetik gyermekünket a közösségi portálon közzétett képek folyományaként. Gondolj bele abba, hogy miközben egy normális gyermeknek nincs más dolga, minthogy egész álló nap játsszon, és ne gondolkodjon semmi felesleges dolgon, addig a Facebookon élő szülők apróságainak folyamatosan azt kell majd hallaniuk, hogy nézz így, nézz úgy, csináld ezt, csináld azt, hogy hadd legyen minél jobb és minél több kép a közösségi oldalra. El sem tudod képzelni, hogy ezzel mennyire ki tudod zökkenteni a gyermeket a komfortzónájából!

Ezért ne tömd tele a Facebookot a gyerekeidről készült képekkel - 3. kép

4. Pedofilok is láthatják!

Ha még valószerűbb veszélyt szeretnél nyugtázni a fentiek kapcsán, gondolj bele abba, hogy hány és hány pedofil láthatja a Facebookra feltöltött meztelen és egyéb képeket a gyermekedről. Sok szülőnek ugyanis ahhoz van esze, hogy teleszemetelje oldalát gyermekéről készült fotókkal, de ahhoz nincs, hogy megszűrje ismerőseit, esetleg beállítsa a képek láthatóságát. A pedofilok többsége pedig ezt használja ki, és biztos, hogy gyermekedet ki akarod tenni mindennek?

5. Mondd csak, neked hogyan esett volna?

Ha még mindig nem voltunk meggyőzőek, akkor gondolj csak bele abba, hogy neked vajon miként esne most, felnőtt fejjel, ha szüleid gyermekkorodban teleszemetelik a Facebookot mindenféle vállalhatatlan babafotóval? Látta volna mindenki, az első barát, barátnő, az első nagy szerelem, az egész világ. Ki tudja, talán az életed is másként alakult volna tőle, és nem biztos, hogy pozitív irányba...
 
3 hozzászólás

monyó • Überbrutál #3 • 1 éve, 1 hónapja és 17 napja

Ezekbe sokan nem gondolnak bele és komoly problémákat okozhat.

Edit90 • Überbrutál #2 • 1 éve, 1 hónapja és 17 napja

Nagyon jó útmutatás, de sajnos sok ember nem képes felfogni ezeket a dolgokat...

Minoni • Polihisztor #1 • 1 éve, 1 hónapja és 18 napja

Őszintén szólva én nem is értem azokat a szülőket akik mindent megosztanak a gyerekükről. Felelőtlenek sokan.