10 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

Ezért ne legyen TV a gyerekszobában!

2014. július 21.
2.9301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#A Geisel Orvostudományi Egyetem kutatói bebizonyították, hogy a gyerekkori elhízást számtalan tényező befolyásolhatja, azonban sokkal nagyobb valószínűséggel híznak el azok a lurkók, akik televíziót kapnak szüleiktől a gyerekszobába.

Az elmúlt 30 év során a kisgyerekek körében megduplázódott, a kamaszok között pedig megnégyszereződött az elhízottak száma, ezt az adatot azonban már csak azzal vissza lehetne szorítani, ha a szülők nem vennének televíziót a piciknek a gyerekszobába.

A kutatás ugyanis beszámolt arról, hogy az elhízott gyermekek 71 százalékának volt televíziója a saját szobájában, ami elég meghatározó adat ahhoz, hogy a kutatás vezetői szerint kijelenthessük: TV nélkül az elhízás veszélye is lecsökkenthető.

Természetesen a hipotézist konkrét kutatásokkal is alátámasztották, ezáltal több mint 6500 gyermeket kérdeztek meg a témában, és kiderült, hogy azok, akik rendelkeznek televízióval a saját szobájukban, a felmérés két éve alatt több mint két kilót híztak - szemben azokkal a gyerekekkel, akiknek nem volt TV a hálószobájukban.