6 °C
erős felhőzet
2024. április 25., csütörtök
Márk

Ezért is fontos a csecsemők számára a sok alvás

2016. augusztus 16.
5.6881
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#A Ruhr Egyetem munkatársainak legfrissebb kutatásai szerint nem csak azért kell a kisbabáknak minden nap aludniuk, hogy egészségesek és kipihentek legyenek, a szakértők ugyanis vizsgálatokkal igazolták a picik pihenésének más jelentőségét.

Sabine Seehagen professzor szerint felfedezték ugyanis, hogy a csecsemők napközbeni alvása azért is fontos, mert ezekben a pihenőidőszakokban dolgozzák fel, hovatovább ezen felül raktározzák is a nap korábbi részén szerzett emlékeiket.

Ez azért nagyon különleges megállapítás, mert rengetegen úgy vélik, hogy a csecsemők éppen akkor tanulnak a legtöbbet, ha ébren vannak, játszanak és felfedezik a világot, ami részben igaz is ugyan, de ha nem alszanak mellette eleget, akkor ezeket az információkat nem tudják eltárolni.

A kísérlet során a kutatók több mint 200 párhónapos csecsemőt vizsgáltak meg, akiknek megtanították, hogy miként kell levenni egy kesztyűt egy állatfiguráról, majd ezután a csecsemők egy részét lefektették aludni, a többieket pedig nem.

Ezután újabb kísérletek során bizonyosságot nyert, hogy 24 óra múlva sokkal jobban emlékeztek a tanult mozdulatsorokra azok a csecsemők, akik korábban aludtak egy kicsit.