13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Ezért fontos énekelni a kisbabáknak

2014. július 18.
2.3261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A The Daily Telegraph által nyilvánosságra hozott legfrissebb londoni kutatás - amelyet a Great Ormond Street Gyermekkórházban végeztek el - bebizonyította, hogy nem véletlenül énekelnek és dúdolnak ösztönösen gyermekeiknek a kismamák!

Az altadódalok és az édesanya által dúdolva kiadott lágy dallamok ugyanis a kutatás adatai szerint nem csak könnyebben álomba ringatják a kisgyerekeket, hanem képesek enyhíteni azok fájdalmait is, ha például gyerekkori hasfájástól vagy valami komolyabb betegségtől szenvednek.

A kutatás során 3 évesnél fiatalabb gyerekeket vizsgáltak, akiknek pulzusmérésük mellett fájdalomérzetük változását is mérték, miközben édesanyjuk kezében pihentek, akik altatódalokat dúdoltak vagy énekeltek nekik.

A szakemberek két kontrollcsoportot is felállítottak, így egyikben semmit sem csináltak a gyerekekkel, míg egy másikban mindössze meséltek nekik.

A kapott eredmények összehasonlításából kiderült, hogy kizárólag abban a csoportban csökkent le a gyerekek fájdalomérzete, és csak abban a csoportban nyugodtak meg a kisbabák, amelyikben az édesanyjuk énekelt vagy dúdolt nekik, ezáltal a zeneterápia a jövőben új értelmet kaphat a kisgyermekek fájdalomcsillapításában.