18 °Ctiszta égbolt
2020. október 26., hétfő • Dömötör

Ezért fontos énekelni a kisbabáknak

Brauny , 2014. július 18.
A The Daily Telegraph által nyilvánosságra hozott legfrissebb londoni kutatás - amelyet a Great Ormond Street Gyermekkórházban végeztek el - bebizonyította, hogy nem véletlenül énekelnek és dúdolnak ösztönösen gyermekeiknek a kismamák!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Az altadódalok és az édesanya által dúdolva kiadott lágy dallamok ugyanis a kutatás adatai szerint nem csak könnyebben álomba ringatják a kisgyerekeket, hanem képesek enyhíteni azok fájdalmait is, ha például gyerekkori hasfájástól vagy valami komolyabb betegségtől szenvednek.

A kutatás során 3 évesnél fiatalabb gyerekeket vizsgáltak, akiknek pulzusmérésük mellett fájdalomérzetük változását is mérték, miközben édesanyjuk kezében pihentek, akik altatódalokat dúdoltak vagy énekeltek nekik. A szakemberek két kontrollcsoportot is felállítottak, így egyikben semmit sem csináltak a gyerekekkel, míg egy másikban mindössze meséltek nekik.

A kapott eredmények összehasonlításából kiderült, hogy kizárólag abban a csoportban csökkent le a gyerekek fájdalomérzete, és csak abban a csoportban nyugodtak meg a kisbabák, amelyikben az édesanyjuk énekelt vagy dúdolt nekik, ezáltal a zeneterápia a jövőben új értelmet kaphat a kisgyermekek fájdalomcsillapításában.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

Perec • Hiperaktív #2 • 6 éve, 9 hónapja és 24 napja

Ez de érdekes! Akkor ezért szoktak énekelni a nagy pocaknak is?

zitucska • Überbrutál #1 • 6 éve, 9 hónapja és 24 napja

Az anyai ösztön nem hiába van.