2019. szeptember 20., péntek • Friderika

Ezért fontos a babák pihentető alvása

Mariann , 2019. január 26.
Egy baba számára elengedhetetlen a pihentető alvás, hiszen ha nem alszik jól valamilyen okból, akkor az hatással lesz egész napjára, sőt a családéra is. Néhány praktikus dologgal azonban megkönnyíthetjük és biztosíthatjuk a kisbabák megfelelő alvását.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Az alvás nem csak a felnőttek számára nagyon fontos, de a kisbabák számára is, hiszen alvás közben is rengeteget fejlődik egy baba. Ha azonban nem alszik megfelelően, az nagy hatással lehet a fejlődésükre és persze a jókedvükre is. A szakértő Deliága Éva, gyermekpszichológus szerint:

A táplálás mellett, a legsarkalatosabb pont a kisgyerek életében az alvás, hiszen a gyerekek alvásigénye olyan behuzalozott idegrendszeri sajátosság, melynek figyelmen kívül hagyásával az egész napra, sőt egész hétre kiható negatív következményekkel kell számolni. Az alvás során a kisgyermek pihen, az idegrendszer regenerálódik, a napközbeni élmények, ingerek, újonnan elsajátított tapasztalatok beépülnek.

Megfelelő alvás nélkül - eltérhet az egyes gyerekek alvásigénye - a kisgyermek sem tud "teljesíteni". Nem tud jól jelen lenni abban, ami az ő dolga lenne: a spontán tanulásban, a helyzetekhez való rugalmas alkalmazkodásban, de még a játékban sem. A nem eléggé kipihent kisgyerek nyűgős, akaratos, és a szülő dolgát is megnehezíti, mert nem könnyen kizökkenthető egy-egy rossz hangulatából.

A gyerekek nagyjából kétszer annyit forgolódnak alvás közben, mint a felnőttek, ezért a Pampers Active Baby pelenkái úgy lettek kifejlesztve, hogy egy extra alvóréteggel vannak ellátva, mely biztosítja a száraz érzetet egy éjszakán át. Emellett rugalmasságának köszönhetően nem mozdul el, akárhányszor is forduljon meg a baba alvás közben.

Ezért fontos a babák pihentető alvása - 2. kép

Ha Te is szeretnéd a legjobbat biztosítani kisbabád számára, akkor a megfelelő pelenka kiválasztása mellett érdemes beszerezni valamilyen alvást segítő altatót, mely képes a méhhangot is utánozni.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!