3 °C
szórványos felhőzet
2024. március 19., kedd
József, Bánk

Egy felmérés szerint 25 évesen a legideálisabb szülni

2013. december 05.
2.5661
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A Gallup legfrissebb felméréséből - amelyben 5100 ember vett részt - kiderült, hogy az amerikaiak véleménye szerint 25 évesen a legideálisabb babát vállalni.

A felmérésen résztvevő válaszadóknak 58 százaléka gondolta úgy, hogy a tizenéves kor végén, még 26 éves koruk előtt érdemes szülni azoknak a nőknek, akik szeretnének gyereket, és csak a megkérdezetteknek a 3 százaléka gondolta azt, hogy szerencsés a harmincas évekig várniuk a gyerekvállalással.

Habár biológiailag az orvostudomány is igazolta már, hogy egy 25 éves szervezet sokkal könnyebben viseli a terhességet, illetve lényegesen könnyebben regenerálódik utána, azonban a mai fiatalok sokkal később érnek, mint szüleik vagy nagyszüleik, de számtalan egyéb tényező is befolyásolja őket abban, hogy minél később, szinte már biológiai termékenységük utolsó szakaszában szüljenek gyereket, amivel sokkal nagyobb kockázatot vállalnak, mint gondolnák.

Hogy mi a helyzet a gyakorlatban? A legutóbbi felmérés szerint a magyar nők átlagosan 30 évesen vállalják első gyermeküket, míg a férfiak átlagosan 33-34 évesen válnak apukává.

Érdekesség, hogy legalább fél-1 évvel így is előrébb járunk az Európai Uniós átlaghoz képest.