2020. január 19., vasárnap • Sára, Mária

Becsúszhatott a baba? Ezek a legkorábbi jelei, hogy igen!

Brauny , 2019. július 14.
Vannak, akik célzottan készülnek a családalapításra, míg másoknál előfordul, hogy csak becsúszik a kis jövevény. Bármelyik eshetőség is áll a háttérben, nagyon fontos az áldott állapot korai felismerése, ezáltal már az első menstruáció kimaradása előtt érzékelhetjük, hogy valami nem olyan, mint korábban. A terhességnek ugyanis már a foganás utáni második-harmadik héten látható tünetei vannak. Hogy melyek ezek?
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Érzékenyebb és sötétebb mellbimbók

A terhesség legelső jeleit a melleken lehet észrevenni. A mellek elkezdenek megfeszülni és megduzzadni, de ezt sokan hajlamosak a közelgő menstruációra fogni, így árulkodóbb tünet lehet már az első hetekben, hogy a bimbók érzékennyé válnak, mert a szervezet nekilát ösztrogént és progeszterint termelni. Ezek miatt ráadásul a mellbimbók sötétebbé is válnak, és minél világosabb a bőrünk, annál látványosabb lesz ez a változás.

Becsúszhatott a baba? Ezek a legkorábbi jelei, hogy igen! - 2. kép

2. Enyhe vérzés

A megfogant petesejt beágyazódását gyakran heves reakciók is követhetik a szervezeten belül, ezáltal akár még a kisebb pecsételő vérzés sem zárható ki. Ha valaki ilyesmit tapasztal bőven a menstruációja után vagy előtt, akkor az akár a terhesség jele is lehet - de mivel egy sor más probléma állhat mögötte, ezért még nem kell rögtön erre gondolni közben.

3. Has- és hátfájás

A görcsös has- és hátfájás a legáltalánosabb tünetek közé sorolható, melyek szintén a beágyazódás során fellépő hormonális változás hatására keletkeznek. A méh ugyanis nekilát a növekedésnek, aminek hatására megkezdődik - még ha apránként is - egyfajta belső átrendeződés, ami kisebb-nagyobb, de mindig görcsös, szurkálódó fájdalommal jár együtt.

4. Megnövekvő alvásigény

A terhesség hihetetlenül ösztönszerű folyamat, amivel az anyuka alvásigénye megnövekszik. Ennek az oka nem más, minthogy a szervezet megpróbálja felkészíteni magát arra, hogy legyen elég energiánk a kisbaba kihordására, megszülésére, valamint az első hónapok megpróbáltatásainak elviselésére, hiszen valljuk be: egy kisbaba nevelgetése az első hetekben és hónapokban komoly energiákat igénylő feladat.

Becsúszhatott a baba? Ezek a legkorábbi jelei, hogy igen! - 3. kép

5. Puffadás

Miután a hormonok dolgozni kezdtek, és megindult a méh növekedése, a szervezet puffadással reagál erre. Ennek az oka az anyagcsere lelassulása, mert a terhes nőknél alaposan lelassul a folyamat, amihez ráadásul gyakran még kellemetlen székrekedés is társul. Ezek a tünetek a fentiekkel együtt elég határozottan kezdődő terhességre utalnak.

+1. Reggeli rosszullét

Az amerikai filmek nagyon sok esetben hazudnak és túloznak, de a kezdődő, párhetes terhességet a legjobban a reggeli rosszullétek tudják leleplezni. A nők jelentős többsége kisebb-nagyobb mértékben igencsak rosszul van az első hetekben és hónapokban, ha tehát reggelente gyomorfájással, hányingerrel, esetleg hányással indítod a napot, akkor kezdhetsz gyanakodni.
 
1 hozzászólás

debbie • Pipi #1 • 6 hónapja, 2 hete és 5 napja

A gyenge vérzés a legnagyobb buktatója a terhesség felismerésének. Egyik barátnőm szerencsés mert kb mindig nagyon gyenge a vérzése így alig vette észre amikor teherbe esett.