13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Az első baba összejött, a második nem akar? Gyakoribb probléma, mint hinnéd!

Brauny , 2019. október 20.
A legtöbb nő nagy családot, de legalább két gyermeket szeretne, hiszen egy gyerek, nem gyerek. Bár sokan az első apróság vállalása után döbbennek csak rá arra, hogy egy kisbaba mellett gyökerestől megfordul körülöttük minden, és a régi életükből semmi sem marad, azonban vannak, akiknek annyira megtetszik az anyaság, hogy rövidesen vállalnák a következőt. Csakhogy az a következő valamiért nem akar összejönni! Hogy mi lehet a baj?
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A másodlagos meddőség gyakori jelenség

Bár sokan egyáltalán nem hallottak még róla, a másodlagos meddőség kérdése sokkal gyakoribb jelenség, mint azt gondolnánk. Meglepően sokszor előfordul, hogy egy nőnek az első terhessége azonnal összejött, probléma nélkül hordta ki babáját és komplikációk nélkül szült, azonban a második nem akar megfoganni, vagy ha a foganás meg is történik, kellemetlen felszívódások és vetélések egész sorozata veszi el a kedvet az újabb próbálkozásoktól. Ennek a jelenségnek azonban rendszerint határozott okai vannak!

Az első baba összejött, a második nem akar? Gyakoribb probléma, mint hinnéd! - 2. kép

A korábbi szülés is lehet az ok

A szülés elképesztő mértékben képes meggyötörni a női testet, ezáltal előfordulhatnak olyan károsodások is, melyek soha nem regenerálódnak. Meglepő, hogy főként a császármetszésen átesett nők azok, akik másodjára nehezebben esnek teherbe, mert a metszés után olyan összenövések keletkeznek a hasüregben, melyek alaposan megnehezítik azt, hogy a petesejt eljusson a méhüregbe, ahol a megtermékenyítés történhetne.

A túlsúly sem előnyös

Bár az első terhesség során is rengeteg kellemetlen hatással járhat, hovatovább megnövelheti az áldott állapotban jelentkező cukorbetegség kialakulásának valószínűségét is, de egy terhesség után a túlsúlyos emberekre általában még jelentősebb feleslegek rakódhatnak le. Ez élettanilag és anatómiailag egyaránt rengeteg olyan kellemetlen hatással járhat, melyek nehezítik vagy teljesen megakadályozzák a többszöri teherbeesést. Jó hír azonban, hogy a fogyással orvosolható a probléma!

Az első baba összejött, a második nem akar? Gyakoribb probléma, mint hinnéd! - 3. kép

A kor szintén hatással van a folyamatra

Általános trend lett a közelmúltban, hogy a nők egyre később szülnek gyermeket. Mindez annak ellenére is gyakori, hogy rengeteg helyen figyelmeztetnek az orvosok: 35 éves kor felett már jelentősen megnövekedik bizonyos születési rendellenességek kockázata, amit észrevehetünk az ilyenkor kötelező vizsgálatokon is. Már amennyiben sikerül teherbe esnünk, hiszen minél tovább halogatjuk a dolgot, annál több olyan változás következik be a szervezetben, ami nehezítheti mindezt, de akár meddővé is tehet minket. Míg tehát valaki 25 évesen könnyedén vállalhatott kisbabát, sőt vállalt is, addig 35 éves korában már nem kizárt, hogy teljesen alkalmatlan rá.

Különféle betegségek is állhatnak a háttérben

Természetesen rengeteg különféle betegség is állhat annak a hátterében, hogy valaki vállalhat-e gyermeket másodjára vagy sem. Léteznek gyógyítható, szinten tartható, de sajnos olyan betegségek is, melyek teljesen ellehetetlenítik, hogy valakinek legyen babája vagy sem. Ilyenek például a méh nyálkahártyájának krónikus gyulladása vagy éppen a mióma.
 
nincs még hozzászólás