23 °Cvihar enyhe esővel
2020. augusztus 15., szombat • Mária

Az édesapa alkoholfogyasztása is károsíthatja a magzatot

Brauny , 2014. február 24.
Egy friss dél-koreai kutatásból nemrégiben kiderült, hogy nem csak az édesanyának kell fokozatosan ügyelnie arra a terhesség előtt és alatt, hogy ne fogyasszon alkoholt, lévén az édesapa alkoholfogyasztása is befolyásolhatja a magzat fejlődését.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Mint ismert, amennyiben az édesanya a várandósság során többször is fogyaszt nagy mennyiségben alkoholt, akkor úgynevezett alkoholszindróma alakul ki a születendő csecsemőnél, aminek köszönhetően idegrendszere károsodik, testi és lelki fejlettsége pedig elmaradott lesz, ezáltal viselkedési és egyéb zavarai is kialakulhatnak a későbbiekben.

A dél-koreai kutatók azonban állatkísérletekkel bizonyították be, hogy az édesapa alkoholfogyasztása is hatással lehet a magzatra, igaz csak a megtermékenyítés előtt. A vizsgálatokat egereken végezték el, amelyek során kísérleti állatok egy csoportjának párosodás előtt tömény alkoholt, míg egy másik csoportnak egyszerű sóoldatot adtak.

Az eredmények több megdönthetetlen bizonyítékot is bemutattak arra vonatkozólag, hogy a hímnemű egyed alkoholfogyasztása jelentős mértékben befolyásolta - méghozzá közvetlen módon - a magzat fejlődését, így nem csak a magzat szervei, hanem agya is rendellenesen fejlődött, ha a megtermékenyítés előtt az apaállat alkoholt fogyasztott.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

Hampster • Megszállott #4 • 7 éve, 11 napja

rDAVE írta:
Az is drog, sőt...
Persze, igazad van, csak én mégis más lapon emlegettem eddig a két dolgot...

rDAVE • Megszállott #3 • 7 éve, 12 napja

Hampster írta:
Drogról tudtam ezt, de az alkoholról nem. Hát igen, mindkét szülő génje bekerül...
Az is drog, sőt...

Hampster • Megszállott #2 • 7 éve, 12 napja

Drogról tudtam ezt, de az alkoholról nem. Hát igen, mindkét szülő génje bekerül...

csillucs • Nagymester #1 • 7 éve, 12 napja

Ezen nincs semmi meglepő, természetes, hogy befolyásolja. Aki sok alkoholt fogyaszt, annak a spermái nem olyan egészségesek, mint aki keveset vagy egyáltalán nem fogyaszt.