32 °Cborús égbolt
2020. augusztus 07., péntek • Ibolya

Az anyatejes kisbabák okosabb felnőttek lesznek

Brauny , 2016. április 29.
Egy friss brazil kutatás végre tudományos alapokkal támasztotta alá azt az elméletet, miszerint azok az emberek sokkal okosabb felnőttek lesznek, akiket csecsemőkorukban sokáig szoptattak.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A felmérésben közel 3500 ember vett részt, akiket a brazil szakemberek születésüktől fogva 18 éven át követtek nyomon, és az IQ tesztek mellett elvégzett vizsgálatok alapján kiderült, hogy lényegesen intelligensebbek voltak azok az alanyok, akiket édesanyjuk sokáig táplált anyatejjel.

A kutatásból bizonyosságot nyert még, hogy a felnövő emberek intelligencia szintjét számtalan más egyéb tényező is meghatározza, ezáltal például a család anyagi helyzete mellett az édesanya képzettsége, sőt valamilyen módon - ennek okai tisztázatlanok - még a születési súly is.

A statisztika alapján ugyanakkor a kutatók most egyenes arányosságban kimutatták, hogy azokat az embereket, akiket csecsemőként minél tovább tápláltak anyatejjel, később annál intelligensebbé váltak, sőt annál magasabb iskolai végzettséggel is rendelkeztek azokhoz képest, akik kevesebb ideig, vagy egyáltalán nem kaptak anyatejet.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!