13 °Cközepes eső
2020. október 25., vasárnap • Blanka, Bianka

Amiről senki sem beszél: regenerálódás a szülés után!

Brauny , 2020. július 01.
A szülést, a kisbaba születését sokan a világ egyik legszebb dolgának tartják, ami való igaz, csakhogy a háttérben vannak olyan kísérőjelenségek, melyekről a legtöbben nem szívesen beszélnek. Nem véletlenül, hiszen ahhoz, hogy az a kisbaba kiférjen, ahhoz drasztikus átalakulásra van szükség a női testben, és ezek regenerációjáról nagyon sokan inkább nem beszélnek. Lássuk, hogy miről van szó, hogy te is érezd: másnál sem zajlott le másként a szülés utáni időszak.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Tartós vérzés

A kisbaba megszületése után annyira komoly sérülések keletkeznek a hüvelyben, a méhben és az egyéb kapcsolódó testrészek körül, hogy az bizony utána napokig, sőt hetekig tartó vérzést okozhat. Ez annyira intenzív lehet, hogy szükség lehet direkt ilyenkor alkalmazott extra vastag betétekre - nem vicc, már-már olyanok, mint a pelenkák -, hiszen óriási mennyiségű vér, váladék és egyéb keletkezik odabent, ami jobb, ha kijön.

Amiről senki sem beszél: regenerálódás a szülés után! - 2. kép

Vizelettartási nehézség

A vastag betétre sajnos sokaknál azért is szükség lesz, mert a vizelettartási készség átmenetileg felborul, így napokig előfordulhat állandó vizeletcsepegés, ami köhögéskor vagy erőlködéskor fokozódhat. A probléma sokaknál automatikusan elmúlik, azonban sajnos akadnak nők, akiknek tartóssá válik. Esetükben vannak speciális intim tornák, melyek javíthatnak a helyzeten, de bizony előfordulhat olyan is, hogy valakinek élete végéig együtt kell élnie ezzel a problémával.

Gyakori szellentés

A kisbaba megszületése után a belső szerveink óriási mozgolódásba kezdenek. Különösen igaz ez a beleinkre, ezáltal ne lepődjünk meg azon, hogy a szülés után napokig nagyon aktív lesz bennünk a gázképződés és ez bizony gyakori szellentésekkel jár együtt. Persze mi is tudjuk, hogy a lányok nem szoktak pukizni, de ilyenkor azért megbocsátható. Sőt, szerencsés az, akinek csak a szellentéssel akad gondja, hiszen vannak, akik napokra teljesen elvesztik az irányítást a záróizom felett.

Amiről senki sem beszél: regenerálódás a szülés után! - 3. kép

Tág hüvely

Amennyiben hüvelyi úton hoztuk világra gyermekünket, úgy rengeteg kár keletkezett a szervezetünkben, különösképpen a hüvelyünkben. A tapasztalat azt mutatja, hogy minél idősebb valaki, annál jobban szenved a problémától, miszerint a szülés után a hüvely nem tudja visszanyerni korábbi méretét, azaz tág marad, ami drasztikusan leronthatja a szexuális együttléteket a későbbiekben. Gyakran plasztikával hozzák rendbe ezt, de előfordulhat olyan eset is, amikor elegendő lesz az intim torna.

Elmúló szexuális vágy

A kitágult hüvely már önmagában kellemetlen tud lenni, azonban a normál párkapcsolathoz elengedhetetlen szexuális vágy elmúlása még komolyabb gondot tud okozni. A kismamákat ugyanis annyira megkínozzák a szüléskor, hogy utána többségük hónapokig nem tud a szexre gondolni, vagy ha mégis, akkor hormonális okokból hüvelyszárazság és egyéb problémák nehezítik az együttléteket. Nyilván mindenre van alternatíva, egy tubus síkosító és egy gyengéd partner például sokat segít abban, hogy visszataláljunk a szexualitás talajára, de sajnos sokaknak ez ez hónapokig vagy évekig nem megy, de akadnak, akiknek soha többé.
 
1 hozzászólás

becky • Messiás #1 • 4 hónapja, 2 napja

Mennyi mindenen kell átesnie egy nőnek egy szülés utána. Nagyon durva.