2019. március 22., péntek • Beáta, Izolda

Alig 500 grammal született a kisbaba, de még egy műtétet is túlélt

Brauny , 2018. augusztus 03.
Jhanvi Arya egy igazi túlélő! Az indiai kislány ugyanis még februárban látta meg a napvilágot, méghozzá a terhesség 26. hetében, és bár 520 grammja miatt sokan úgy vélték, hogy nem maradhat életben, végül azonban rácáfolt minderre.


Az alig tenyérnyi kisbaba dolgát ráadásul nehezítette egy koraszülötti rendellenesség, aminek részeként képtelen volt megfelelően táplálkozni, éppen ezért pedig meg kellett műteni az apróságot, noha az orvosok is alig 10 százalék esélyt láttak arra, hogy túléli az operációt.

Ez mindössze 12 nappal a születése után történt, Jhanvi viszont túlélte a másfél órás beavatkozást, sőt mi több, hiába volt több komplikációja és fertőzése, és hiába kellett vérátömlesztést kapnia, végül életben maradt.

Alig 500 grammal született a kisbaba, de még egy műtétet is túlélt - 2. kép

Olyannyira, hogy a helyi beszámolók szerint a kislány nagyon szépen fejlődik, így hónapokkal születése után nemsokára elhagyhatja az intenzív osztályt, hiszen a műtétnek és a nagy odafigyelésnek köszönhetően már több mint 2,1 kilóra hízott, ami születési súlyának négyszerese.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!