11 °C
enyhe eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Adoptálj gyereket az otthonodból - online!

2013. december 25.
2.1341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A 21.

században szinte már bármit elintézhetünk otthonunkból a számítógépünk előtt ülve, vásárolhatunk, csekkeket fizethetünk, állatkerti állatokat fogadhatunk örökbe, és nemsokára már gyerekeket is adoptálhatunk. Igen, online...

Angliában egy új rendszert vezetnek be jövőre, amely megkönnyíti az örökbe fogadó szülőknek az adoptálás folyamatát, hiszen anélkül hogy otthonukat elhagynák, egy internetes adatbázisban nézhetik ki új gyermeküket. A gyerekek fényképeit folyamatosan fogják feltölteni a rendszerbe, ahol is a szülők ki tudják választani a potenciális jelölteket.

Korábban ezt a folyamatot rengeteg szociális munkás végezte, ők döntöttek arról, hogy melyik gyermek lesz a legalkalmasabb a szülők számára. A tervek szerint a leendő szülők nem csak a helyi hatóságok várólistáit ellenőrizhetik, hanem a szomszédos önkormányzatokét is.

Az új rendszer nem csak megkönnyítheti a gyermekek adoptálási folyamatát, de a hatóságok számára is egy egyszerűbb és átláthatóbb folyamat lesz az árva gyerekek elhelyezése. Természetesen maga az örökbefogadási folyamat is lerövidül. Az eddig megkérdezett családok remélik, hogy minél előbb elindul az új rendszer, hiszen Angliában közel 6.000 gyermek vár egy új családra és legalább ugyanennyi szülőjelölt is gyermekre.