13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

A várandós kismamák ezért nem ihatnak alkoholt a terhesség alatt

2014. június 29.
2.4711
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Edina profilja, adatai
Edina
Azok a babák, akiknek édesanyja alkoholt fogyaszt a terhesség alatt, nagy valószínűséggel mozgásszervi betegséggel fognak születni - mutatta ki egy új kutatás.


Az ausztráliai tudósok fedezték fel, hogy az alkoholt fogyasztó terhes nők gyermekei nagy eséllyel születnek mozgásszervi gondokkal. A Sydney Egyetem kutatói állapították meg, hogy a túl sok alkoholt fogyasztó édesanyák gyermekeinek gondjaik lehetnek a koordinációval, a labdajátékokkal és az egyensúlyozással.

Barbara Lucas, a tanulmány társszerzője elmondta, hogy valóban nagyon sok rossz hatása van az alkoholnak a gyermekekre. Hozzátette, hogy súlyos mozgásszervi rongálódásnak vannak kitéve a gyermekek. Emellett nagyobb eséllyel lesznek önbizalom hiányosak és rosszabb kedvűek ezek a gyermekek, ezért a kutatók fokozattan felhívják a figyelmet arra, hogy a terhesség alatt ne fogyasszanak alkoholt a leendő édesanyák.
3 hozzászólás

kpal

10 éve, 7 hónapja és 3 napja

Nem csak ez, hanem a dohányzás , mikor látom agyilag nulla Nő terhesen sétál a kórház előtt , az ilyen ne reklamáljon ha gond van .

válasz erre

Pillangó

10 éve, 7 hónapja és 4 napja

Nem is értem hogy juthat ilyen egy kismama eszébe, hogy alkoholt iszik várandósan.

válasz erre

eperjam

10 éve, 7 hónapja és 4 napja

Bár sokan megfogadnák...

válasz erre