13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

A terhesség alatti étrend befolyásolja az újszülött allergiára való hajlamát

Brauny , 2014. január 21.
A JAMA Pediatrics legutóbbi lapszámában napvilágot látott tanulmány értelmében a várandós kismamáknak nagyon fontos odafigyelniük arra, hogy mit esznek a terhesség alatt, a változatos és kiegyensúlyozott étrend ugyanis pozitívan befolyásolja a kisgyermek allergiára való hajlamát.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A tengerentúli kutatások szerint például 1997 és 2010 között háromszorosára emelkedett Amerikában a mogyoróallergiások száma. Az első allergiás reakciók a kutatások szerint már gyermekkorban, az allergének első adagolásakor megjelentek, és vélhetően azért alakultak ki, mert az édesanya a terhesség során túl egyoldalúan táplálkozott.

Az áldott állapotú nők számára gyakran okoz problémát a kérdés, miszerint kerüljék-e a különféle allergén élelmiszereket a terhesség során, legyen szó tejről, tojásról vagy akár gabonafélékről? A válasz azonban a fenti kutatás alapján immáron egyértelmű!

Szakorvosok szerint ugyanis amennyiben konkrétan a kismama nem allergiás a megnevezett élelmiszerekre, abban az esetben mértékletesen ugyan, de mindenképpen fogyasszon allergénnek nevezett élelmiszereket is a terhesség során, ezzel ugyanis már magzati korban hozzászoktatja a kisbabát a változatos táplálkozáshoz, aki ennek köszönhetően kevesebb eséllyel lesz allergiás.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

Mirjam • Polihisztor #3 • 7 éve, 3 hónapja és 6 napja

Már nem csak örökölni, hanem az étel is befolyásol

Lili • Messiás #2 • 7 éve, 3 hónapja és 6 napja

Mik vannak!

bettike • Überbrutál #1 • 7 éve, 3 hónapja és 6 napja

De érdekes hogy így lehet befolyásolni a születendő gyermek allergiáit!