13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

A terhesség alatt is kiemelkedő védőhatása van a gránátalmának

Brauny , 2014. január 06.
A Berkeley Egyetem kutatói nemrégiben bebizonyították, hogy a terhesség alatt is kiemelkedő védelmet nyújt a kismamának és a kisbabának egyaránt a gránátalma fogyasztása, ami az áfonyához és a narancsléhez képest háromszor nagyobb antioxidáns-tartalommal rendelkezik.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Az öregedés egyik legjobb ellenszerének is tekintett gránátalma elsődlegesen akkor nyújt nagyszerű hatást a terhes nők számára, amikor azok olyan állapotba kerülnek, amikor valami miatt csökken az erekben a véráramlás, vagyis kevesebb oxigén jut el a fejlődő magzat agyába.

Ezek külső és belső tényezők egyaránt lehetnek, az orvostudomány ezt a jelenséget oxigénhiányos iszkiémiának hívja, ami észrevétlenül okozhat nagyon súlyos agysérülést a fejlődő magzatnál, azonban a gránátalma-koncentrátumot fogyasztva a statisztikák és a kutatások bebizonyították, hogy csökkenthető a betegség kialakulása, méghozzá akár 60 százalékkal is.

Az orvosok úgy vélik, hogy leginkább a gránátalmában található polifenolok azok, amelyek jó hatással lehetnek a születő magzatra, illetve megakadályozhatják az oxigénhiányos iszkiémiának a kialakulását, ezen felül pedig a kismamára is jó hatással van a magas C-vitamin és ásványi anyag tartalma miatt.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

bonita • Messiás #4 • 7 éve, 3 hónapja és 4 napja

szeretem a gránát almát

Hampster • Megszállott #3 • 7 éve, 3 hónapja és 21 napja

Nem szeretem, savanyú...

Linda • Polihisztor #2 • 7 éve, 3 hónapja és 21 napja

én szeretem nagyon sokat is eszem

bettike • Überbrutál #1 • 7 éve, 3 hónapja és 21 napja

Ezt nem tudom hogy lehet megenni...