9 °Cszórványos felhőzet
2020. október 22., csütörtök • Előd

A sok törődés segít a kisbaba fejlődésében

Norbiii , 2014. július 27.
Egy szülő minél többet foglalkozik a kisgyermekével, annál jobban elősegíti ahhoz, hogy fejlődjön, okosodjon és tanuljon. Bár mindkét szülő szerepe nagyon fontos, de a kulcsszerepet az anyuka tölti be, ugyanis kulcsfontosságú az anyai szeretet, ami az egészséges fejlődés kulcsa.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Az édesanya mély érzelmi kapcsolata kihatással van a kisgyermek agyára, jelenléte pedig jó hatással van a baba agyfejlődésére, ezáltal befolyásolja az intelligencia fejlődését is. A New York-i Egyetem kutatói szerint, amikor az anyuka szeretgeti, becézi és védelmezi gyermekét, tehát foglalkozik és törődik vele, akkor gyorsabban születnek agysejtek, mint amikor az anya nincs a kicsi közelében.

Akik az első években agykárosodást szenvedtek, azok számára talán remény lehet ez a megállapítás. A szakértők legalábbis reménykednek abban, hogy hozzásegíti az orvostudományt ahhoz, hogy ilyen esetekben új módszerekkel segítséget tudjanak majd nyújtani.

Ezeken túl még nagyon fontos a kommunikáció, hogy a kisbabával minél többet kommunikáljunk. Ide tartoznak a nyújtott szavak, az artikulált kifejezések, ami a Washington-i Egyetem kutatói szerint mind ahhoz segítenek hozzá, hogy a kicsi minél gyorsabban és folyékonyabban beszéljen.

A csecsemők 7 hónapos korukra, már megtudják különböztetni az emberi hangokat más egyéb hangoktól, 11 hónapos korukra pedig már arra is képesek, hogy anyanyelvüket megkülönböztessék más nyelvektől.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

Kunoichi • Megszállott #3 • 5 éve, 3 hónapja és 3 napja

Az anya szerepe nagyon fontos a gyermeknevelésben.

csillucs • Nagymester #2 • 6 éve, 9 hónapja és 10 napja

Érdekes ez az anya-gyermek kapcsolat.

Gizus • Überbrutál #1 • 6 éve, 9 hónapja és 10 napja

Ezért jó az, ha az anyuka neveli és törődik a gyerekkel.