9 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

A rendszeres babamasszázs öt vitathatatlan előnye

2017. augusztus 02.
11.3471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ma már tömérdek kutatás és megfigyelés bizonyítja, hogy a rendszeres babamasszázsnak rengeteg csodálatos előnye és hozadéka van, amelyek mind a kicsik fejlődését, mind gyarapodásukat elősegíthetik rövid- és hosszútávon egyaránt. Kevesen tudják, de a babamasszázzsal például helyrehozhatók a mozgásszervi problémák, jelentősebb lehet a testsúly-gyarapodás, és masszívabb az idegrendszeri fejlődés akár még koraszülött kisbabák esetében is. Lássuk azonban a babamasszázs öt elvitathatatlan előnyét egy kicsit bővebben!


1. Segít a jobb alvásban

A babák többsége nagyon rossz alvó, de ha jól is aludnának, számtalan olyan tényező nehezítheti a pihenést, amit a babamasszázs segítségével helyre lehet hozni. Példának okáért a masszázs segítségével csökkenthető a stressz, segíti az ellazulást, hovatovább elősegíti a babák gázkibocsátását is, amivel az emésztésük szintén könnyedebbé válhat, hogy az se zavarja őket a nyugodt alvásban.

A rendszeres babamasszázs öt vitathatatlan előnye - 2. kép

2. Segíti a baba és a szülő közötti kötődést


Ha a babamasszázst a szülő végzi, az határozottan elősegíti a kötődést közte és a gyerek között, hiszen ebben a korban az érintés a legfontosabb kommunikációs csatorna. Ezért is ajánlott leginkább az apáknak elsajátítani a babamasszázs fortélyait, hiszen az anyák jellemzően többet vannak a gyerekekkel, többet érintik őket, míg ez az apák esetében hiányozhat.

3. Gyorsabban fejlődik a baba

Kutatások igazolták a múltban, hogy a rendszeres babamasszázs segítségével sokkal gyorsabban fejlődik egy kisgyermek, ezáltal mind a súlyuk jobban gyarapodhat, mind az immunrendszerük könnyebben erősödhet. Mindez az első hónapokban rendkívül fontos, hiszen köztudott, hogy a kisbaba fejlődése az első hónapokban a legjelentősebb akár a felnőttkor tekintetében is, ezáltal az immunrendszer hiányosságai például kihathatnak a későbbiekben.

A rendszeres babamasszázs öt vitathatatlan előnye - 3. kép

4. Segít az idegrendszer kialakulásában


A babák idegrendszere még nagyon fejletlen, azonban a babamasszázzsal megkönnyíthető a neuronok közötti kapcsolatok kialakítása, ami egyet jelent az idegrendszer kifejlődésének elősegítéséhez és stabilizálásához. A rendszeres alkalmazással így több idegrendszeri probléma, illetve fejlődési rendellenesség is megelőzhető, ami szintén a későbbiekben rendkívül hasznosnak bizonyulhat majd.

5. A kiegyensúlyozott babáért

A babamasszázs feloldja a baba testében lévő lelki és testi stresszhatásokat egyaránt, segít a kis testének ellazulni, ezáltal egy sokkal nyugodtabb környezet teremthető elő a számára. Ennek az eredménye nemcsak a jelentős kiegyensúlyozottság, hanem mindezen felül a nyugodt alvás is, így a nyugtalan, rosszul alvó babáknál különösen látványos és nagy eredmények érhetők el ezzel a könnyed mozgásformával már egyetlen alkalom után is.

Ha mindez kellően meggyőzött arról, hogy érdemes babamasszázst alkalmazni, akkor válaszd a Beauty De Luxe egyik szuper termékét, a 3 hónapos kortól használható baba masszázsolajat.
2 hozzászólás

Gizus

7 éve, 3 hónapja és 14 napja

Én is masszíroztam anno a kisbabámat nagyon érdemes.

válasz erre

Sonci

7 éve, 3 hónapja és 14 napja

Ahogy nekünk úgy a babáknak is jól esik a masszír.

válasz erre