14 °Ctiszta égbolt
2020. október 26., hétfő • Dömötör

A női agy másként reagál a gyereksírásra

Brauny , 2014. július 14.
Tudományos kísérletek is alátámasztották, hogy a nők agya egészen másképpen reagál a gyereksírásra, mint a férfiaké, így ösztönösen arra vannak programozva, hogy a csecsemők sírására azonnal cselekedni tudjanak.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A kutatók férfiakat és nőket vegyesen vizsgáltak a témában, így olyan fehér zajt játszottak nekik, amibe közbe csecsemősírást vegyítettek. A páciensek esetében MRI segítségével képesek voltak kimutatni, hogy a nők agya a síráskor azonnal reagált, egyfajta intenzív koncentrációba csapott át, miközben a férfiak agya nyugalmi állapotban maradt.

Marc H. Bornstein, avagy a kutatás vezetője szerint már korábbi kutatások is bebizonyították, hogy a nők és a férfiak más érzelmi reakciókat adnak a síró csecsemőre, ám a mostani kísérletek azt is alátámasztották, hogy a figyelem és a koncentráció tekintetében is lényegesen nagyobb a különbség a két nem között.

A vizsgálatokban egyébiránt gyerekes és gyermektelen felnőtteket egyaránt górcső alá vettek, de az eredmények alapján a nők agya attól függetlenül is erősebben és hevesebben reagált a csecsemősírásra, hogy született-e már gyereke, vagy sem.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

Zita.Péter • Überbrutál #3 • 6 éve, 10 hónapja

Ezt eddig is sejtettük szerintem valahol ott bent.

Natasha • Überbrutál #2 • 6 éve, 10 hónapja

Tényleg érdekes. Hát az anyai ösztön dolgozik.

Cynthia • Überbrutál #1 • 6 éve, 10 hónapja

Érdekes kutatás ismét! Várható volt hogy ha vizsgálnak ilyet, valami hasonló eredmény születik, hiszen a génjeinkbe van kódolva az ösztön, míg a férfiak hát őőőő...

ezek a cikkek is érdekelhetnek

A nők agya jobb, mint a férfiaké
A nők agya jobb, mint a férfiaké