13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

A magzat is stresszel, ha feszült az anyuka

2014. június 04.
2.6061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Nem hiába mondják az orvosok, hogy a terhes nőknek leginkább nyugalomra van szükségük, a Daily Mail birtokába jutott legfrissebb kutatás ugyanis alátámasztja, hogy az édesanyát érő stresszhelyzetek rendkívül negatív hatással vannak a magzatra is.

Elismert szülészek és nőgyógyászok ugyanis 4D-s ultrahangos felvételekkel bizonyították, hogy a várandós kismamákat érő feszült helyzetek stresszt szülnek a magzatban is, ezáltal nem csak magunknak, hanem babánknak is árthatunk az idegeskedéssel.

A kutatók évtizedek óta vizsgálják a magzatok viselkedését, és azt vették észre, hogy a kismamát ért stressz esetén a magzat is feszültebbé válik, érdekesség pedig, hogy főként bal kezüket a fejükhöz, vagy a fejük elé teszik, ha olyan hatás éri őket, ami nem örömmel jár, lévén saját maguk megérintésével tudják nyugtatni magukat.

Az orvosok 15 állapotos kismamán végezték el a fenti megfigyeléseket, és egyenként közel 350 alkalommal vizsgálták meg a magzatok stresszhelyzetre adott reakcióit.

Korábbi kutatások egyébiránt bebizonyították, hogy amennyiben egy magzatot már az anyaméhben sok stressz ér, a megszületést követően nagyobb valószínűséggel lesz balkezes, hiperaktív, figyelemzavaros vagy depressziós.