A cumisüvegtől elhízhatnak a csecsemők

AlicE , 2016. február 10.
A kaliforniai Politechnikai Egyetem munkatársai érdekes összefüggésre hívták fel a figyelmet, lévén legfrissebb kutatásuk során rádöbbentek, hogy a csecsemők alaposan elhízhatnak a cumisüveges etetéstől, ha édesanyjuk mással van elfoglalva az etetés során.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A szakemberek szerint az anyák a kisbabájuk mellett is nagy figyelmet fordítanak mobiltelefonjuk nyomkodására és a televízió nézésére a szabad perceikben, ami olyan meghatározó lehet, hogy sok esetben még azt sem veszik észre, ha gyermekük elég tejet ivott a cumisüvegből.

A kutatók úgy vélik, hogy már önmagában az is káros, ha az anya nem a gyerekére koncentrál etetés közben, hiszen így nem alakul ki közöttük az a kapcsolat, ami szükséges lenne a harmonikus anya-gyerek viszony kiépítéséhez.

Az egyetem munkatársai kiemelték, hogy a helyzet hasonló ahhoz, amikor a televízió előtt eszünk, és a tévé olyannyira elvonja a figyelmünket, hogy közben sokkal több falatot nyelünk le, mint amennyire normál esetben szükségünk lenne, illetve amennyit tévé nélkül megennénk.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

bonita • Messiás #3 • 2 éve, 7 hónapja és 19 napja

Erre oda kell figyelnie egy anyának.

Cynthia • Überbrutál #2 • 2 éve, 7 hónapja és 20 napja

Oda kell figyelni, ennyi.

pilótakeksz • Messiás #1 • 2 éve, 7 hónapja és 20 napja

Szégyen ha egy nő nem a gyerekére figyel, hanem a telefonra.