18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

A cumisüvegtől elhízhatnak a csecsemők

2016. február 10.
7.7051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
AlicE profilja, adatai
AlicE
#

kep1#A kaliforniai Politechnikai Egyetem munkatársai érdekes összefüggésre hívták fel a figyelmet, lévén legfrissebb kutatásuk során rádöbbentek, hogy a csecsemők alaposan elhízhatnak a cumisüveges etetéstől, ha édesanyjuk mással van elfoglalva az etetés során.

A szakemberek szerint az anyák a kisbabájuk mellett is nagy figyelmet fordítanak mobiltelefonjuk nyomkodására és a televízió nézésére a szabad perceikben, ami olyan meghatározó lehet, hogy sok esetben még azt sem veszik észre, ha gyermekük elég tejet ivott a cumisüvegből.

A kutatók úgy vélik, hogy már önmagában az is káros, ha az anya nem a gyerekére koncentrál etetés közben, hiszen így nem alakul ki közöttük az a kapcsolat, ami szükséges lenne a harmonikus anya-gyerek viszony kiépítéséhez.

Az egyetem munkatársai kiemelték, hogy a helyzet hasonló ahhoz, amikor a televízió előtt eszünk, és a tévé olyannyira elvonja a figyelmünket, hogy közben sokkal több falatot nyelünk le, mint amennyire normál esetben szükségünk lenne, illetve amennyit tévé nélkül megennénk.