2018. április 26., csütörtök • Ervin

A babadoboz lenne a megoldás a bölcsőhalál problémájára?

Brauny , 2017. március 14.
Meglepő kezdeményezést indított el több Amerikai kórház is - egyelőre New Jersey-ben és Ohio államban -, ezáltal minden frissen született kisbaba szüleinek egy nagy értékű babaholmikkal - pelenkákkal, ruhákkal - megpakolt babadobozt ajánlottak fel abban az esetben, ha végignéznek egy negyedórás előadást.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A babadoboz nemcsak egyszerű tárolásra szolgál, hanem a kisbabák fekvőhelyeként is - ezáltal szivaccsal kipárnázott, erősített kartondobozokról van szó -, amivel azt a célt tűzték ki az orvosok, hogy csökkentsék az Amerikában még mindig meglepően magas bölcsőhalál mértékét, lévén a statisztikák szerint sokkal nagyobb valószínűséggel halnak meg ilyen problémától azok a csecsemők, akik bölcsőben, mint akik kiságyban aludnak.

A babadoboz segít abban, hogy a szülők még akkor is el tudják szeparálni maguktól a gyermeket, ha esetleg a saját ágyukban altatják el az apróságot, aki így biztosan mindig megfelelő pozícióban és biztonságban aludhat.

A kezdeményezés egyébiránt nem egy kifejezetten nagy újdonság, első ízben még Finnországban vezették be 1949-ben, ahol az NBC szerint a korábbi 1000 szülésre jutó 5,8 halálesetet rövidesen 3,5-re tudták visszaszorítani vele.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!